Vánoční ozdoby Světlušky se blýsknou známým českým designem

16. listopad 2018

Světluška i letos neupustí od své předvánoční tradice a vytvoří nejen set designových vánočních ozdob, ale také vkusný šperk na krk pro dámy. Originální ozdoby, které vznikly ve spolupráci s tvůrkyní šperků Marií Poláčkovou z ko-ra-le, byly ručně kompletované nevidomými v Pobytovém rehabilitačním a rekvalifikačním středisku Dědina.

Nákupem hravě rozzáříte vlastní stromeček, srdce žen a díky dárkovému balení ozdob můžete obdarovat i rodinu či přátele. Koupí designových kousků navíc přispějete do sbírky Světlušky, která vybranou částkou přerozdělí nevidomým dětem a dospělým. Dárkové předměty budou k dostání na webu www.ko-ra-le.cz, na eshopu Světlušky a od 23. listopadu na trzích Václavské Vánoce.

Set vánočních ozdob a dámského klenotu pro Světlušku zdobí výjimečný design. Šperkařské kousky značky ko-ra-le jsou již na první pohled snadno rozeznatelné díky nápaditému vzhledu, který má na svědomí zakladatelka značky Marie Poláčková. Šperky se pyšní nejen ručním provedením spojujícím jednoduché čiré sklo a barevné měděné drátky, ale i sedmiletou tradicí, šetrným ekologickým přístupem a spoluprací s neziskovým sektorem i chráněnými dílnami.

Právě v chráněné dílně v Pobytovém rehabilitačním a rekvalifikačním středisku Dědina vznikl i letošní set, na němž se podíleli kromě společnosti ko-ra-le a výrobce tradičních, ručně foukaných skleněných ozdob Slezská tvorba také sami nevidomí.

„Za výrobou ozdob stojí stovky hodin práce nevidomých, kterým se podařilo zhotovit téměř čtyři tisíce kusů ozdob, konkrétně tři tisíce malých a čtyři tisíce velkých koulí,“ vysvětluje ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Na Dědině se nevidomí dobrovolníci po zbytek roku rehabilitují také v tkalcovských, košíkářských nebo keramických dílnách. Se samotným prodejem na trzích pomohou dobrovolníci z firem jako je Česká pojišťovna, Vodafone, Česká spořitelna či Coca-Cola. Výsledný výtěžek z prodeje poputuje zpět ke Světlušce, která jej věnuje nevidomým dětem i dospělým.  

K zakoupení budou ozdoby a šperky na trzích Václavské Vánoce (23. 11. - 21. 12. 2018), Dyzajnmarketu na Piazzetě Národního divadlo (8. 12. - 9. 12. 2018), kamenném obchodě Tvorba (Veverkova 28, Praha 7) a na webu https://www.ko-ra-le.cz. Vánoční ozdoby najdete také v kamenném obchodě Dyzajnoff (Ostrovní 20, Praha 7)

Koupit lze dámský šperk na krk v hodnotě 290,- Kč, samostatnou vánoční kouli v hodnotě 100,- Kč nebo set koulí po šesti kusech v hodnotě 550,- Kč. Na e-shopech je cena vyšší o DPH oproti prodeji na trzích. 

Spustit audio