Světluška získala z vánoční sbírky Kauflandu rekordní částku 17 miliónů korun

8. prosinec 2020

Neuvěřitelných 17 miliónů korun činí letošní výtěžek vánoční sbírky Kauflandu pro Světlušku. Přesně 12 082 890 Kč darovali zákazníci a Kaufland navíc přispěl dalších 4 027 630 Kč, slíbených 10 Kč za každý prodaný arch jmenovek, a sumu ještě zaokrouhlil na rovných 17 milionů korun. 

Díky Vánoční sbírce z loňského roku jsme mohli v tom letošním podpořit soběstačnost a samostatnost těžce zrakově postižených historicky nejvyšší částkou. Za každým finančním příspěvkem je silný příběh člověka, který na svět hledí jiným zrakem. My jsme se stali součástí toho příběhu a nabídli díky podpoře Kauflandu naději. Naději, že i když nyní potřebuje malý chlapec, maminka či senior s postižením zraku pomoc nás druhých, příště už bude samostatnější. Stejně tak za každým zakoupeným archem vánočních jmenovek je příběh paní pokladní a příběh zákazníka, kteří oba vložili důvěru do našich rukou, že naději budeme nevidomým a slabozrakým po celém Česku dávat i celý další rok. Děkuji za Světlušku všem zákazníkům i zaměstnancům Kauflandu, že v době předvánoční myslí i na druhé.
Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu

Sbírka Rozsviťte s námi Vánoce nevidomým se konala od 23. listopadu do 6. prosince ve všech 135 prodejnách společnosti Kaufland. Za pouhé dva týdny se prodalo neskutečných 402 763 archů. Nejštědřejší byli zákazníci v prodejně v Uherském Brodě – kde se prodalo bezmála 9 500 kusů jmenovek, další nejúspěšnější prodejny byly Opava - Předměstí, Rokycany, Žatec a Klatovy. 

S opravdovým dojetím děkujeme našim zákazníkům, kteří přispěli i v této nelehké době, a našim zaměstnancům, kteří vzali sbírku za svou. Světluška tak znovu získá rekordní částku! Za tuto spolupráci Kaufland před pár dny obdržel také cenu Fóra dárců Sbírkový spojenec 2020.
Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland

Spustit audio