Kde jsme letos svítili díky Fondu Kaufland

18. listopad 2020

Celý rok vám na našich sociálních sítích pravidelně vyprávíme příběhy jednotlivců i neziskových organizací, které jsme měli možnost podpořit díky Fondu Kaufland. Pojďte si s námi některé z nich osvěžit a nové příběhy sledujte na našem Facebooku i nadále.

Sportovec Ondra

Ondra se s vadou zraku nenarodil, o smysl přišel v průběhu života. Pro většinu z nás nepředstavitelně náročnou situaci ale zdárně vyřešil – zpátky do hry ho totiž vrátil sport. Ondrovým snem je dostat se mezi nejlepší sportovce světa v triatlonovém sportu, a to díky účasti na paralympijských hrách v Tokiu. K tomu, aby mohl kvalitně a pravidelně trénovat, potřebuje asistenci, bez níž se při běhu, plavání a cyklistice neobejde. Právě na asistenci Světluška přispěla Ondrovi 40 000 korun. Zní vám Ondra nějak povědomě? Je to tak, letos jste ho totiž mohli vidět spolu s Ivou Pazderkovou v živém vstupu během benefičního večera Světlo pro Světlušku. S Ivou také natočil jeden z dílu Podcast POTMĚ a strávili Den SPOLU.

Nevidomý sportovec Ondřej Zmeškal

 

Psí terapie

Jednou z organizací, kterou jsme letos díky Fondu Kaufland podpořili, byla společnost Pestrá – psí asistence. Ta se zabývá kvalitním bezkotcovým výcvikem a dále se zaměřuje na výchovu vodicích, signálních, asistenčních a canisterapeutických psů pro děti i dospělé se zrakovým, sluchovým, tělesným a kombinovaným postižením. K dnešnímu dni předali v Pestré hendikepovaným lidem už 61 asistenčních psů. My jsme na jaře jejich zákazníkům mohli uhradit celkem 22 nácvikových dní canisterapie pro 21 dětí. Canisterapie totiž u dětí významně ovlivňuje rozvoj komunikace, soustředění nebo nácvik hrubé i jemné motoriky.

Pestrá – psí organizace

 

Cestovatel L´udovít

Pan L´udovít žije sám z důchodu, což mu stačí na pokrytí běžných výdajů. Rád ale cestuje a podívá se do míst, kam se sám kvůli ztíženému pohybu v cizím prostředí snadno nedostane. S oblibou vzpomíná na svoje cestovatelské zážitky: „S doprovodem jsem byl na výletě v Praze, tam se vždycky moc rád vracím, projdu si Václavské náměstí, Staroměstské náměstí, tentokrát jsem byl i na Petříne. Vydal jsem se i na další výlet, během něhož jsem navštívil výstavu Mořský svět. Něco málo ukouknu, takže vidět všechny ty ryby byl zážitek, mohl jsem se podívat úplně zblízka do akvária. Mám také moc rád auta a v Praze na několika místech stojí obrovské limuzíny nebo takové ty staré auťáky. Běžná procházka v Praze je pro mě zkrátka zážitek.“ Pan L´udovít musí mít při svých výpravách po boku průvodce, a proto cestovatelské dobrodružství podpořila Světluška právě díky Fondu Kaufland částkou 6 000 korun.

 

Pan Ludovít nejraději pozává nová místa

 

 

Spustit audio