Poslední Sbírkové dny přinesly do Světlušky přes 3 miliony korun

19. listopad 2021

Téměř třem tisícům dobrovolníků, kteří letos v září vyrazili během Sbírkových dnů do ulic, se podařilo vybrat přesně 3 256 618 Kč. Letos se uskutečnila zářijová celonárodní sbírka pro Světlušku naposledy, světluščí dobrovolníky ale budete vídat v ulicích dál v rámci menších i větších benefičních akcí.

Od roku 2003, kdy Sbírkové dny Světlušky proběhly vůbec poprvé, vybralo v ulicích po celém Česku celkem 114 000 dobrovolníků přes 94 milionů korun. Co do počtu zúčastněných dobrovolníků byl nejúspěšnější rok 2019. V roce 2007 naopak světlušky v ulicích nashromáždily do pokladniček největší finanční obnos, a sice 6,7 milionů korun. Děkujeme všem studentům a učitelům, turistickým oddílům mladých i dobrovolníkům, kteří se s námi v uplynulých letech vydali do ulic.

Shromážděné prostředky budou v rámci grantového řízení rozděleny na přímou pomoc nevidomým a slabozrakým jednotlivcům a neziskovým organizacím, které prostřednictvím svých služeb pomáhají těžce zrakově postiženým po celém Česku k samostatnosti a soběstačnosti.

 

Spustit audio