Mezinárodní sportovní akce jsou příležitostí, jak představit Nevidomého fanouška i v zahraničí

12. září 2022

Česká republika je letos jednou ze čtyř pořadatelských zemí Mistrovství Evropy v basketbalu mužů, a tak jsme s Nevidomým fanouškem na alespoň jednom zápase jedné z největších basketbalových událostí v O2 aréně přirozeně nemohli chybět. Tím spíš, že jsme díky účasti na dalším mezinárodním utkání mohli zprávu o fungování našeho projektu znovu vyslat do světa.

„Každá mezinárodní sportovní akce je pro nás skvělou příležitostí, jak ukázat projekt Nevidomého fanouška i zahraničním klubům a pořadatelům. Naším cílem je, aby toto jednoduché řešení organicky přebírala i zahraniční rádia či pořadatelé sportovních i kulturních akcí, kteří respektují princip rovných příležitostí i v oblasti zábavy, tedy mimo často skloňované oblasti života jako je vzdělávání a zaměstnávání,“ vysvětluje další významný důvod návštěv mezinárodních utkání nejrůznějších sportů ředitelka Světlušky Gábina Drastichová.

Úterní zápas Česka proti Finsku tentokrát speciálním komentářem pro nevidomé a slabozraké opatřilisporťáci Radiožurnálu Sport Miroslav Lenc a Adam Weidenthaler.

Nevidomý fanoušek na FIBA EUROBASKET 2022

Přestože Finům Češi nakonec podlehli, užilo si nezapomenutelný sportovní zážitek 8 zrakově postižených fanoušků a také tři vodicí pejskové.

Nevidomý fanoušek na FIBA EUROBASKET 2022
Spustit audio