Nevidomý fanoušek

Jedním z hlavních poslání Světlušky je umožnit zrakově postiženým žít život podle svého. Proto je jednou z našich činností i snaha o zpřístupnění lifestylových a sportovních aktivit, jako jsou sportovní utkání, koncerty, divadelní a jiná představení zrakově postiženým.

Ve spolupráci s Radiožurnálem Českého rozhlasu jsme proto pro tyto příležitosti začali během kulturních i sportovních událostí zajišťovat speciální doprovodné popisné komentáře. Ty vychází z klasické rozhlasové reportáže, jsou však specifičtější. Daleko víc si všímají například i gestikulace a popisu hráčů či herců. Během akcí se kromě audiopopisu zaměřujeme i na zpřístupnění samotných prostor a dalších služeb, které jsou v dané situaci potřeba.  

Nevidomí fanoušci si s námi už užili například Světový pohár v biatlonu, Místrovství Evropy v basketbalu mužů FIBA, Světový pohár ve vodním slalomu, mezinárodní fotbalové derby Sparty a Slavie, zápas hokejové reprezentace při turnaji Carlson Hockey Games nebo například divadelní inscenaci Nadženy Městského divadla Kladno.

Podrobné informace pro poskytovatele sportovních a kulturních akcí: jak nevidomým a slabozrakým zpřístupnit a technicky sportovní či kulturní přenos? 

Kde bude v letošním roce Nevidomý fanoušek?

  • 22. 5. 2024 - Kladno hází a Kladenské memoriály - mezinárodní atletický meeting (Kladno)
  • 29. 9. 2024 – Memoriál Harryho Petrlíka (Chuchle Arena Praha)

Mrkněte se, jak jsme fandili například na:

Světovém poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě

FIBA

Livesport Prague Open 2022 

Světovém poháru ve vodním slalomu

Derby fotbalistů Slavie a Sparty

Fotbalovém utkání v Teplicích

Evropské klubové lize mistrů v goalballe

Nejnovější články