Kde budeme svítit v roce 2021

26. leden 2021

Nový koncept Podcastu POTMĚ: Naostro, Kavárny POTMĚ: online, standardní Kavárna POTMĚ, virtuální běhy pro děti i dospělé, Sbírkové dny, Noční běhy pro Světlušku, Světlo pro Světlušku, Vánoční sbírka. To vše pro vás letos chystáme. Navíc prohloubíme spolupráci se společností Kaufland, která se oficiálně stává naším generálním partnerem. Intenzivněji se zaměříme i na oslovování lidí, kteří o naší pomoci doposud nevěděli. 

Momentálně svítíme zejména v online prostředí, dárci nás mohou nepřetržitě podporovat nákupem dárkových předmětů na webu eshop.svetluska.net, či jednorázovými a trvalými příspěvky na portálu darujme.cz/svetluska.

Během jara jsme vám zatím nabídli online zábavu v podobě druhé série Podcastu POTMĚ a Kavárny POTMĚ: online. Právě kavárenský zážitek plánujeme transformovat do klasické podoby a Kavárnu POTMĚ nechat zakotvit napevno. V Praze pohostí návštěvníky v termínu 23. - 30. 9. v rámci festivalu Svět knihy a Olomouc navštívíme od 18. do 21. 10. během Prix Bohemian Radio Českého rozhlasu. 

V létě se konečně zvedneme z gaučů a pořádně se proběhneme v rámci Letní výzvy pro Světlušku, kterou opět pořádáme spolu s Rozběháme Česko. Sbírat s námi kilometry budete moci od 15. 7.  do 15. 8. 2021. Veškeré podrobnosti k lenímu virtuálnímu běhu najdete ZDE

V září rozsvítí dobrovolníci s tykadly ulice Česka. U těch si budou moci ulovit kolemjdoucí i starší evergreeny, na které s oblibou vzpomínají zejména dlouhodobí dárci. Na Sbírkové dny následně naváže původně jarní projekt, a sice Noční běhy, které letos z bezpečnostních důvodů přesunujeme na podzim. Kulatý desátý ročník odstartuje dle zvyku v Plzni (30. 8.), Brně (23. 9.), Praze (30. 9.), Ostravě (6. 10.), v Jihlavě (13. 10.) a zakončí v Olomouci (20. 10.). Díky podzimnímu konání plánujeme za příznivých podmínek šňůru běhu rozšířit také o premiérové noční běžkování. Beze změn zůstane benefiční koncert Světlo pro Světlušku, vysílaný každoročně na ČT1 a ČRo Radiožurnál v přímém přenosu, který v říjnu kulturně proloží sportovně zaměřený podzim.

Vánoční čas, stejně jako předchozí dva roky, bude náležet vánoční sbírce pro Světlušku, kterou pořádá řetězec prodejen Kaufland. S tím letos umocníme úspěšnou spolupráci, Kaufland se totiž v roce 2021 stane oficiálně naším generálním partnerem. Pro žadatele z řad organizací i jednotlivců je i letos otevřen v rámci veřejné sbírky Světluška Fond Kaufland a mimořádně je navíc vyhlášen také podpůrný program Organizace v nouzi. Další formy podpory těžce zrakově postižených představíme ve spolupráci s Kauflandem v průběhu roku.

Spustit audio