Dejte si černou kávu s Rumcajsem

12. září 2014

Kavárna POTMĚ na cestách se vydává za sedmero hor a řek, aby dorazila včas na festival Jičín - město pohádky. Přijďte ochutnat silnou černočernou kávu, nebo další osvěžující lektvary. Nepřipraví Vám je černokněžník, ale sehraný tým nevidomých kavárníků.

„Když jsem s Mankou doma v Řáholci, připravujeme mi kávu jen z žaludů. Na festival a návštěvu kavárny, se tak těším celý rok,“ prozradil Rumcajs.

Kavárnu, ve které si neuvidíte ani na špičku svého nosu, natož na své špičky,
najdete na Valdštejnově náměstí v Jičíně od 12. - 14. září.

Otevírací doba:
pátek 12. září - 9.00 - 19.00
sobota 13. září - 9.00 - 19.00
neděle 14. září - 9.00 - 17.00

Pozor každý den od 13.00 - 14.00 hodin mají kavárníci přestávku. V tento čas je vnitřek kavárny vyhrazen pro sedmihlavou saň, která si kávu vaří sama. Důrazně nedoporučujeme po dobu pauzy vstupovat, saň je to mlsná a ke kávě si ráda dává něco malého k zakousnutí.

Kavárna POTMĚ míří do Jičína

Návštěvou Kavárny POTMĚ přispějete 140 Kč do sbírky Světluška na pomoc nevidomým a lidem s těžkým postižením zraku. Jako vzpomínku na nevšední zážitek si odnesete hrneček s logem Světlušky.

Program festivalu naleznete na adrese www.pohadka.cz


Kontakt:
Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům Kavárny POTMĚ:

Kavárna POTMĚ je umístěna v kloubovém nízkopodlažním autobusu - model SOR NB 18, který Světlušce darovala společnost ARRIVA. Projekt interiérové přestavby vypracovalo architektonické studio pha a realizovala ji firma Bomita. Doprovodné vozidlo na výjezdy s Kavárnou POTMĚ zapůjčil FORD MOTOR COMPANY. Suroviny poskytla a nové profesionální kávovary zapůjčila společnost LE PATIO INTERNATIONAL, distributor značky ILLY. Nealkoholické nápoje dodaly společnosti Coca Cola a Fontana Watercoolers. Tiskoviny vytiskla společnost SVS a FELCO PRAHA. Všechny služby a produkty poskytli partneři Světlušce zdarma či za symbolické částky.
Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky, hlavním partnerům společnostem HERBADENT a finanční skupině AXA, a dále Nadaci Vodafone Česká republika, která se stala partnerem pro technologie. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 14 lety založil a je jeho velkou oporou.

Podpořte Světlušku

Dárci mohou Světlušku podpořit také kdykoliv v průběhu roku odesláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč), nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku). Sbírkové konto Světlušky "deset devítek" 99999 99999/0100 je rovněž otevřené po celý rok.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio