Milion korun letos přispěli hosté Kavárny POTMĚ na pomoc nevidomým a slabozrakým

26. říjen 2023

Kavárna POTMĚ letos zavírá své brány a ukládá se k zimnímu spánku. Návštěvníci ve všech městech podpořili nevidomé a slabozraké částkou 1 002 261 korun. Děkujeme všem 3 866 milovníkům kávy i neopakovatelných zážitků, kteří za námi letos zavítali. Kavárna na vás s otevřenými dveřmi bude čekat zase za rok. 

Od léta (skoro) do zimy. Hosté Kavárny POTMĚ ve Zlíně, Brně a Českých Budějovicích si letos zážitek užívali za horkých letních dní, s příchodem babího léta zakotvila naše nevidomé obsluha v Plzni a Praze, před prvním nečasem se naopak přišli schovat lidé v Olomouci. Děkujeme, že jste nás i letos podpořili návštěvou a budeme se na vás těšit v roce 2024. 

Shromážděné prostředky budou v rámci grantového řízení rozděleny na přímou pomoc nevidomým a slabozrakým jednotlivcům a neziskovým organizacím, které prostřednictvím svých služeb pomáhají těžce zrakově postiženým po celém Česku k samostatnosti a soběstačnosti. 

Poděkování partnerům Světlušky:
Velké poděkování patří generálnímu partnerovi Kaufland, hlavnímu partnerovi Herbadent, mediálním partnerům Českému rozhlasu a České televizi.

Dále v rámci projektu Kavárna POTMĚ děkujeme hlavnímu partnerovi Pivovary Staropramen za finanční podporu provozu kavárny, partnerům Le Patio (distributor kávy illy Česká republika), Coca-Cola HBC za pitný režim pro kavárnu, společnosti NICKNACK za krásné hrníčky do kavárny, CPI Hotels za laskavé ubytovací služby po celém Česku a společnostem KOMA Modular a KOMA Rent za údržbu a dopravu modulární kavárny.

Za záštitu děkujeme Městské části Praha 2, městům Brno, Olomouc, České Budějovice a Plzni. Děkujeme i ZLÍN FILM FESTIVALU, Pilsen Busking Festu a Dnu vědy a techniky Západočeské univerzity v Plzni, Prix Bohemia Radio, jejichž součástí jsme mohli být.

Spustit audio