V Kavárně POTMĚ se letos propilo 1,2 milionu korun

5. prosinec 2019

Kavárna POTMĚ letos otevírala hostům dveře po celé republice od května až do listopadu. Úplně poprvé se v Praze představila i modulární kavárna od společnosti KOMA, která plně nahradí zatemněný autobus, jenž letos vyjel naopak naposledy.

Světlušku jste svým posezením v Kavárně POTMĚ podpořili částkou 1.268.003 korun. Kromě Prahy jsme hostili dvanáct dalších měst. Navštívilo nás 6.621 hostů. Kávy a dalších nápojů se letos vypilo celkem 8.818 kousků. V Kavárně POTMĚ letos pracovalo na pozicích barman, číšník, hostes a průvodce celkem šestadvacet těžce zrakově postižených.

Shromážděné prostředky budou v rámci grantového řízení rozděleny na přímou pomoc nevidomým a slabozrakým jednotlivcům a neziskovým organizacím, které prostřednictvím svých služeb pomáhají těžce zrakově postiženým po celém Česku k samostatnosti a soběstačnosti. 

Poděkování partnerům Světlušky:

Velké poděkování patří společnostem KOMA Modular a KOMA Rent, které na náměstí Republiky v Praze modulární Kavárnu POTMĚ poprvé sestavily. Děkujeme také společnostem Pivovary Staropramen (hlavní partner modulární Kavárny POTMĚ), Illy, Coca-Cola, Fontana, G. Benedikt, IKEA, Hotel Perla, Dachser, Palladium, MEC3, Kings Court hotel a Praze 1. Laskavé díky patří společnosti Herbadent, České televizi za mediální partnerství a Českému rozhlasu, který nadační fond před 18 lety založil.

Spustit audio