Světluška rozdělí díky Kauflandu 10 milionů. Otevírá nový Fond Kaufland

4. prosinec 2019

Téměř dvojnásobek oproti loňskému roku, přesně 9 070 500 korun, darovali zákazníci Kauflandu do sbírky Světluška. Kaufland se navíc rozhodl částku navýšit a zaokrouhlit na rovných 10 milionů. Ve 133 prodejnách Kaufland se prodalo během dvou týdnů celkem 302 350 archů s vánočními jmenovkami. Nejvyšší počet jmenovek si nakoupili zákazníci Kauflandu v Opavě předměstí.

Naše velké díky patří Kauflandu za to, že dal zákazníkům příležitost stát se dárci Světlušky a skrze ni pomoct nevidomým a slabozrakým k samostatnějšímu životu. Vybraná částka 9 milionů je sama o sobě neskutečná a díky ní bude moci Světluška přerozdělit v příštím roce historicky nejvíce peněz na pomoc zrakově postiženým. Navýšení a zaokrouhlení částky na 10 milionů, a tedy dalšího projevu štědrosti společnosti Kaufland, si nesmírně vážíme.
ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová

Rekordní částka nyní poputuje do nově otevřeného partnerského Fondu Kaufland, který je výjimečný zejména svou časovou flexibilností a také šíří podpory reflektují aktuální a měnící se potřeby žadatelů. Je určen neziskovým a příspěvkovým organizacím, které pomáhají lidem s těžkým zrakovým nebo zrakovým kombinovaným postižením po celé České republice. Současně je z něj hrazena významná část nadačních příspěvků pro jednotlivce s těžkým zrakovým nebo zrakovým kombinovaným postižením všech věkových skupin.

Vše o Fondu Kaufland naleznete zde.

 

Spustit audio