Světluška oslavila Mezinárodní den bílé hole koncertem Světlo pro Světlušku. Vybrala 4 miliony korun

19. říjen 2022

Děkujeme, že jste další ročník koncertu Světlo pro Světlušku učinili výjimečným. Děkujeme naší ostřílené moderátorské dvojici Verče Khek Kubařové a Kovymu za profi průlet večerem, účinkujícím za obdivuhodné hudební výkony a všem partnerům, kteří dlouhá léta stojí při nás. Zejména však děkujeme všem divákům a posluchačům, kteří před koncertem i během něj posílali dárcovské příspěvky jako o život, letos díky vaší nesmírné štědrosti putují do Světlušky 4 miliony korun.

“O benefičním koncertu hovoříme jako o vrcholu naší světluščí sezóny, ale on je to spíš okamžik usebrání a pro nás ve Světlušce a věřím, že i pro naše přátele, dárce a partnery, je to příležitost být součástí jedné obrovské komunity, být v jeden okamžik propojení stejným tónem, stejným příběhem, stejnou nadějí, že se na sebe můžeme spolehnout,” popisuje každoroční benefiční událost ředitelka Světlušky Gábina Drastichová. 

Letos nás svým vystoupením, které si kdykoli můžete přehrát zpětně, ohromili: Janek Ledecký s Bárou Jičínskou, Jiří Korn se Simonou Maierovou, Nikita Machytková s Rachel Skleničkovou, Dasha s Romanem Zacharou, Michal Horák s Benjaminem Levíčkem a Bohdanem Prudkym, En.dru s Blankou Janečkovou a Vlasta Redl s Radimem Vojtkem. Každému vystoupení je ale jakousi třešničkou na dortu doprovod světluščího sboru složeného z Kűhnova dětského sboru a dětí Školy J. Ježka, ZŠ pro žáky s poruchami zraku na náměstí Míru v Praze a studentů Gymnázia pro zrakově postižené a SOŠ pro zrakově postižené. Všechna hudební vystoupení doprovodil Unique Quintet, bubeník Adam Vychodil a na klávesy Michaela Steinsdörferová, která je také autorkou hudebních aranží ke všem písním.

Během večera jsme díky medailonkům nahlédli i do života desetileté Mariannky, které Světluška přispěla na hiporehabilitační pobyt, či sportovce a maséra Andreiye z Ukrajiny. Rosnička Alena Zárybnická si zase na dětském táboře pro zrakově postižené vyzkoušela den potmě. Speciálně k Mezinárodnímu dni bílé hole, který letos připadl na datum konání koncertu, vznikl medailonek o tom, co pro lidi se zrakovým postižením tato pomůcka znamená. “Upřímné a otevřené zpovědi lidí, kteří každý den vychází na ulici s bílou holí, nám mohou otevřít oči v tom, že bílá hůl nebo jiná nezbytná pomůcka pro lidi s hendikepem není stigma, není to nálepka, není to určující vlastnost člověka je to symbol svobody a bezpečí,” dodává Gabriela Drastichová.

Poděkování partnerům a dodavatelům benefičního večera Světlo pro Světlušku 2022

Poděkování patří generálnímu partnerovi Světlušky, společnosti Kaufland, a také hlavnímu partnerovi Herbadent. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 22 lety založil a je jeho velkou oporou. Děkujeme také České televizi a stanici Český rozhlas Radiožurnál za přímý přenos.

Prostory Staré čistírny odpadních vod v Bubenči pro konání večeru poskytla Továrna, z.ú.  Benefiční večer by se nemohl uskutečnit ani bez dalších partnerů, kteří poskytují Světlušce zdarma nebo za symbolické částky své služby a produkty. 

Za vytvoření scény děkujeme společnosti Scénografie, za technickou produkci společnosti Nespěchal Technologies, ozvučení zajistila firma Professional Sound, instalovat techniku pomohli bedňáci ze Shameless. 

Za ubytování a dopravu nevidomých účinkujících a interpretů děkujeme CPI Hotels a Taxi Praha. O catering pro účinkující  se postaraly společnosti Eurest, Lagardere Travel Retail, Kaufland, Le Patio Group, distributor značky illy, Coca-Cola HBC, Crocodille, Bohemia Sekt. Květiny dodalo květinářství Metamorphosis. Styling účinkujících zajistila kostýmní výtvarnice Klára Klempířová, kostýmy Antony´s, o líčení se postarala Veronika Bečková a tým Mary Kay, o účesy pak Pavel Krupník. 

Na kampani k benefičnímu večeru se podílela vydavatelství Burda International CZ, Czech News Center, Vltava Labe Media, Echo Media, agentura Wave Maker, Studio BEEP a další mediální partneři. Poděkování patří také agentuře REMEMBERSHIP_ a fotografům Davidu Sedleckému a Jiřímu Šedovi.



Spustit audio