Startuje další ročník vánoční sbírky pro Světlušku

20. listopad 2023

Od 20. listopadu do 3. prosince na všech prodejnách společnosti Kaufland opět proběhne tradiční vánoční sbírka pro Světlušku. Během dvou týdnů budou moci zákazníci společnosti Kaufland přispět nákupem vánočních jmenovek na dárky. Jeden arch s osmi jmenovkami se bude prodávat za symbolických 30 Kč a společnost Kaufland k této částce opět přidá 10 Kč za každý prodaný arch. Celý výtěžek sbírky i letos poputuje k nám do Světlušky, odkud jej přerozdělíme v rámci Fondu Kaufland.

Vybraná částka stejně jako každý rok poputuje do speciálního Fondu Kaufland, který vznikl pod Světluškou už v roce 2019. Z tohoto fondu pak finanční prostředky rozdělujeme v rámci otevřených grantových řízení. O podporu mohou žádat jednotlivci s těžkým zrakovým postižením a organizace pomáhající lidem se zrakovým nebo kombinovaným zrakovým postižením z celého Česka. Od roku 2019 jsme už udělili 372 příspěvků jednotlivcům a 316 organizacím v řádu několika desítek milionů.

„Rok 2019, kdy Světluška spojila síly se společností Kaufland, byl pro nás zlomový. Díky vánoční sbírce, která zdvojnásobila objem peněz ve Světlušce, u nás každý zrakově handicapovaný najde pomoc. Finanční, materiální i tu obyčejnou lidskou. Protože jistota dlouhodobého partnerství Světlušce umožňuje být stabilním podporovatelem svého účelu, tedy pomáhat lidem se zrakovým postižením žít smysluplný život dle vlastní volby,“ doplňuje ředitelka Nadančího fondu Gábina Drastichová.

Spustit audio