Registrace na Noční běhy pro Světlušku spolu s ČSOB Na Zdraví spuštěny!

14. únor 2019

Pět měst, tisíce běžců, stovky nevidomých a spoustu světla. Letošní Noční běhy pro Světlušku spolu s ČSOB Na Zdraví odstartujeme 28. 3. v Plzni a následovat bude šňůra běhů potmě v Praze (11. 4.), Brně (17. 4.), Olomouci (25. 4.) a v Jihlavě (30. 4.). S koupí vstupenky obdrží ti nejrychlejší startovní balíček s běžeckou termofólií od generálního partnera ČSOB Na Zdraví, sportovním vakem na záda, čelovkou a slevovým kupónem od hlavního partnera společnosti HANNAH.

Společně rozzáříme nejen města, ale také životy nevidomých. Výtěžek ze všech běhů poputuje na konto Světluška, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu. Registrace na běhy jsou spuštěny na www.behprosvetlusku.cz a zaběhat si může přijít kdokoli. Vybrat si můžete vždy z kratšího a delšího okruhu. A kdo nechce běžet, nevadí, trasu si můžete klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrovat se mohou také firmy, které podpoří své zaměstnance ve sportovních aktivitách, a navíc udělají dvojnásobnou radost.

Sérii nočních běhů odstartujeme v březnu v plzeňském areálu DEPO2015, následovat bude pražské Výstaviště, brněnský park Lužánky, olomoucké Bezručovy sady a jihlavský Amfiteátr. Účastníci plzeňského běhu se mohou těšit na rytmické rozproudění od kapely BTnJ a doprovodný program včetně rozhovorů s hercem Pavlem Režným a dalšími hosty. V Praze zahraje kapela Pekař a o našlapanou rytmickou rozvičku se postará bubenická show Thoki & The Groove Army. Ani letos nebudou chybět  známé osobnosti, které na pódiu přivítají moderátoři Lucie Výborná s Janem Smetanou – herečky Zlata Adamovská, Veronika Khek Kubařová, paralympionik Jiří Ježek a další.

V Brně, Olomouci a Jihlavě se pak můžete těšit na koncerty, rozhovory se zajímavými  hosty a vystoupení nevidomých. Na akci se můžete potkat také s osobnostmi, které si vyzkouší roli traséra a poběží spolu se zrakově postiženým běžcem. Této role se ujmou děvčata z talkshow Kilák, paralympijský vítěz Jiří Ježek, fotbalový klub AC Sparta Praha a mnoho dalších.

Nápad uspořádat noční běhy vznikl před osmi lety a postupně se rozšířil i do dalších regionů. V loňském roce padly na těchto akcích rovnou dva rekordy. Zaběhat si přišlo přes 7 000 běžců a vybralo se neuvěřitelných 2,8 milionů korun, které doputovaly na pomoc dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Každý z běžců naplňuje motto běhů, tedy že i ve tmě má smysl běhat, a spojit tak pomoc druhým s příjemným zážitkem, říká Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Poděkování partnerům Světlušky:

Velké poděkování patří generálnímu partnerovi letošních běhů společnosti ČSOB a firmě Hannah, která je hlavním partnerem Nočních běhů. Laskavé díky patří společnosti Herbadent, České televizi za mediální partnerství  a Českému rozhlasu, který nadační fond před 18 lety založil. Světluška by se také neobešla bez zapojení dobrovolníků, kteří jí s běhy pomáhají. Děkujeme.



Spustit audio