Opava podpořila Světlušku (nejen) sportovními výkony

28. září 2021

Ve středu 15. 9. se v Opavě vůbec poprvé uskutečnil Večerní běh pro Světlušku. Pořadatelé z turistického oddílu TOM 4207 KADAO připravili v Městských sadech nabitý program. Díky spolupráci se Základní školou pro zrakově postižené a žáky s vadami řeči Havlíčkova bylo možné seznámit se s aktivitami přibližujícími život nevidomých. Za celou Světlušku děkujeme za vytvoření úžasné atmosféry a za nádherných 127 305 Kč, které putují do naší Sbírky Světluška.

Večerní běh odstartoval těsně po osmé hodině a na okruhy v délce 1,4 km anebo 2,7 km vyznačené barevnými odrazkami se vydalo více než 570 běžců. Za startovné, prodej propagačních předmětů, chlazených nealkoholických nápojů a příspěvky za konzumaci ve sladkém a slaném baru se vybralo 127 305 Kč, které budou poukázány do Sbírky Světluška. 

Lidé se mohli seznámit i s aktivitami přibližujícími život nevidomých

Děkujeme zejména turistickému oddílu TOM 4207 KADAO, Základní škole pro zrakově postižené a žáky s vadami řeči Havlíčkova a Asociaci TOM ČR, kteří vložili do příprav akce neuvěřitelnou dávku energie. Poslední poděkování směřuje ke všem klukům a holkám a vedoucím TOM KADAO, kteří o týden dříve v ulicích Opavy při prodeji sbírkových předmětů během posledních Sbírkových dnů Světlušky vybrali 24 512 Kč.

Spustit audio