Tour de Kaufland 2022

22. prosinec 2022

Z letošní vánoční sbírky pro Světlušku budeme moci nevidomé a slabozraké podpořit 16 miliony korun. Přízně nakupujících i prodejní úsilí pokladních si nesmírně vážíme, a proto pro nás po samotné sbírce nastává další milá část – Tour de Kaufland. Během té zavítáme do nejúspěšnějších prodejen a setkáme se s osobně s těmi, kteří za mimořádným příspěvkem stojí – s pokladními prodejen. Letos jsme navštívili Uherský Brod, Opavu, Kyjov, Uherské Hradiště, Žatec, Liberec a Humpolec.

Během letošní Tour de Kaufland urazila naše ředitelka v předvánočním čase rovných 1455 kilometrů, tedy podobně, jako by zabrala cesta autem do filmové perly Azurového pobřeží – Cannes. Po příjezdu na prodejny ale čekalo na Gábinu ještě něco o trochu lepšího než červené koberce. Usměvaví zaměstnanci, kteří se těšili na společné setkání a vyhlášení cen pro paní a pány pokladní, kteří oslovili vůbec nejvíc zákazníků Kauflandu s možností přispět Světlušce přidáním vánočních jmenovek za 30 korun do nákupního košíku.

Uherský Brod, 1074 prodaných jmenovek, 429 640 korun

Uherský Brod byl letos prodejnou, kde se prodalo nejvíce jmenovek již potřetí v řadě. Uherský Brod je zkrátka kouzelné místo, kde se spojuje obrovská ochota pomáhat jak na straně zákazníků, tak na straně pokladních. Na návštěvu prodejny se k nám přidali zástupci brněnského střediska Teiresiás, které zajišťuje pomoc studentům nejen se zrakovým postižením Masarykovy univerzity.

OPAVA (obě prodejny), 12066 jmenovek, 482 640 korun

Do opavské prodejny v Kateřinkách jsme vyrazili se zástupci spolku Tandem Opava, který se podílí na pořádání sportovních akcí, zážitkových pobytů, arteterapie, environmentálních programů a dalších aktivitách pro zrakově hendikepované děti. Společnou návštěvou se vlastně uzavřel kruh. Na jednom místě se potkali ti, u kterých vše začíná i ti, u kterých pomoc ze Světlušky končí.

KYJOV, 8289 jmenovek, 331 560 korun

Kyjovská prodejna byla jednou z našich posledních zastávek prvního dne stráveného na Moravě, tou dobou už jsme spotřebovali 5 litrů nemrznoucí kapaliny do ostřikovačů a měli za sebou i rekordně nejnižší teplotu celého týdne (–16 stupňů). Přesvědčili jsme se však, že v kraji slivovice mají vřelosti a dobrosrdečnosti na rozdávání. 

ŽATEC, 5588 jmenovek, 223 520 korun

„Smyslem naší každoroční cesty po prodejnách Kaufland je poděkovat za trpělivost, laskavost a ochotu, kterou paní a páni pokladní věnují prodeji vánočních jmenovek a po třicetikorunách tak skládají tu úžasnou částku ve sbírce,“ připomněla Gábina při návštěvě prodejny v Žatci. 

LIBEREC, 5192 jmenovek, 297 680 korun

„Letos jsme přizvali také zástupce organizací, které v regionech Světluška podporuje, aby představa o konkrétní pomoci Světlušky získala také tvář,“ vysvětlila Gábina přítomnost návštěvy Centra LIRA, s nímž zavítala do prodejny v Liberci. V Liberci nás zahrnuli péčí, srdečností a dýchla na nás neuvěřitelně přátelská atmosféra. Sem se budeme moc rádi vracet a věříme, že se sem i díky té krásné náladě rádi vrací i zákazníci. 

HUMPOLEC, 3675 jmenovek, 147 000 korun

Humpolecká prodejna překvapila nás všechny a možná i sama sebe. Jde o novou prodejnu s velice komplikovaným umístěním, do které si zákazníci po otevření chvilku hledali cestu, ale zaměstnanci zvládli nejenom přilákat skvělou péčí dostatek zákazníků, ale být i mezi šesti nejlepšími prodejnami ve vánoční sbírce pro Světlušku. Návštěvu humpolecké prodejny provázela také ředitelka jihlavského TyfloCentra, neziskové organizace, která poskytuje těžce zrakově postiženým lidem sociální a doplňkové služby.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ, 6709 jmenovek, 268 360 korun

Do Uherského Hradiště jsme přijeli ocenit jednu z šesti nejúspěšnějších pokladních celé vánoční sbírky. 

„Partnerství s Kauflandem a vánoční sbírka pro Světlušku jsou pro nás historickými milníky v téměř 20leté historii Světlušky. Díky Kauflandu můžeme být empatickým partnerem všech, kteří vytváří pomocnou síť pro lidi se zrakovým postižením a pro samotné nevidomé a slabozraké. Máme tu jedinečnou možnost naslouchat jejich potřebám a současně pro ně velice flexibilně, efektivně a citlivě nastavovat podporu. Děkujeme, že s námi budete utvářet i budoucnost Světlušky,“ děkuje Kauflandu a jeho pracovníkům závěrem Gábina.

Spustit audio