Pojďte s námi sázet stromky

23. září 2020

Sázení stromů pro Světlušku je dvoudenní akce, která pomáhá hned dvakrát. Dobrovolníci ze škol, firem a rodiny s dětmi věnují vlastní čas na obnovu českých a moravských lesů, firma Lescus Cetkovice pak za každý vysazený stromek v lese věnuje Světlušce na pomoc těžce zrakově postiženým 3 Kč. Mottem akce je „Podpoř správného broučka“, čímž připomínáme i problematiku kůrovcové kalamity.

Letos proběhne výsadba již druhým rokem a symbolicky v období mezi Světovým dnem zraku 10. října a Dnem stromů, který připadá na 20. října. V minulém roce se díky obdivuhodnému nasazení všech dobrovolníků, kterých bylo přes 700, podařilo vysadit téměř 35 tisíc stromečků na ploše větší než dvanáct fotbalových hřišť. Zkusíme společně letos vysázet dvojnásobek? Přiložte ruku k dílu a pomozte hned dvakrát!

Kde budeme sázet letos? Na Českomoravské vrchovině na cestě z Humpolce směr Havlíčkův Brod mezi obcemi Rozkoš a Skála, na hranici Pardubického a Jihomoravského kraje u obce Velké Opatovice, v severní části Nízkého Jeseníku mezi obcemi Horní Benešov a Bruntál a v západní části Moravskoslezských Beskyd severně od obce Krhová.

Veškeré doplňující informace k sázení, přesné mapy lokalit a formulář pro rezervaci míst v autobusech naleznete ZDE.

Spustit audio