Jak chutná tma? Autobusová Kavárna POTMĚ míří do Zlína

24. květen 2017

Světluščí Kavárna POTMĚ přijede na Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež do Zlína. Černý autobus zaparkuje 26.–28. května na náměstí Míru a na jeho palubě nevidomí kavárníci vysvětlí malým i velkým návštěvníkům, že tmy není potřeba se bát.

„Až vstoupíte do tmy husté tak, že by se dala krájet, objevíte svět plný zvuků, chutí a vůní. Číhat tam na vás budou jen nevidomí kavárníci, aby pro vás připravili osvěžující nápoje a přesvědčili vás, že i potmě může být legrace. Zkuste si třeba v kavárně poslepu něco namalovat, není to tak jednoduché, jak se zdá,“ zve do netradiční kavárny Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který projekt Kavárna POTMĚ organizuje.

Vstupenka do černočerné Kavárny POTMĚ stojí 140 Kč, v ceně je zahrnut jeden nápoj, hrneček se světluščím logem a světluščí magnet na památku. Výtěžek z projektu putuje do sbírky Světluška, aby dál podporoval nevidomé a lidi s těžkým zrakovým handicapem na cestě k samostatnému životu plnému pestrých aktivit.

Hry pro všechny smysly
Na každém kavárenském stole jsou pastelky a papír. Před světluščím autobusem čeká na vyzkoušení zvukové a hmatové pexeso, labyrint pro chůzi s bílou holí, nebo člověče nezlob se v úpravě pro nevidomé.

Kavárna POTMĚ ve Zlíně
Autobusová Kavárna POTMĚ parkuje na zlínském náměstí Míru od 26. do 28. května. Otevírací doba je od 10.00–20.00 hodin, s přestávkou mezi 13.00–13.30. V neděli 28. května se kavárna se Zlínem rozloučí už v 19.00 hodin. Více informací o programu festivalu na www.zlinfest.cz. Podrobnosti o projektu Kavárna POTMĚ na www.svetluska.net.

Kdo by návštěvu kavárny nestihl, může Světlušku podpořit odesláním jednorázové dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA 30 na číslo 87 777. Pro dlouhodobou podporu odešlete SMS ve tvaru DMS TRV SVETLUSKA 30 a částka 30 Kč vám bude dobu automaticky odečítána každý měsíc (více informací naleznete na www.darcovskasms.cz). Po celý rok můžete také přispět na sbírkové konto 99999 99999/0100. Děkujeme, že společně s námi pomáháte nevidomým!


Kontakt: Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům:
Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky a společnosti HERBADENT, hlavnímu partnerovi Světlušky. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 16 lety založil a je jeho velkou podporou. Světluška děkuje za mediální partnerství České televizi.
Kavárna POTMĚ na cestě je umístěna v kloubovém nízkopodlažním autobusu - model SOR NB 18, který Světlušce darovala společnost ARRIVA. Projekt interiérové přestavby vypracovalo architektonické studio pha a realizovala ji firma Bomita. Tým Kavárny POTMĚ cestuje pohodlně v tranzitu ČSOB Leasing. Suroviny poskytla a nové profesionální kávovary zapůjčila Kavárně POTMĚ společnost LE PATIO INTERNATIONAL, distributor značky ILLY. Osvěžující nápoje dodaly společnosti Coca Cola, Fontana a Bernard. Tiskoviny vytiskly společnosti SVS, COPY GENERAL a FELCO PRAHA. Návštěvníci se mohou těšit na hrnky od ČESKÉHO PORCELÁNU. Na pohonné hmoty přispěla společnost ČEPRO. Všechny služby a produkty poskytli partneři Světlušce zdarma či za symbolické částky.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio