Díky Nočním běhům pro Světlušku putuje bezmála 2,9 milionu korun na podporu nevidomých a slabozrakých. Světluška běhala letos poprvé i virtuálně.

25. říjen 2020

Letošní rok si pro nás přichystal mnoho výzev, nejinak tomu bylo u Nočních běhů pro Světlušku. Motto „Rosteš s každou překážkou, kterou překonáš!” mnohonásobně předčilo svůj význam. Děkujeme, že jste byli s námi a účastnili se odložené podzimní série v Ostravě, Jihlavě a Brně.Dokonce jsme spojili síly s organizací Rozběháme Česko a začali běhat i virtuálně. Celkem se vás zapojilo úžasných 8630, my tak můžeme částkou 2,9 milionu korun rozzářit životy nevidomých a slabozrakých.

Osobně i virtuálně, ale hlavně spolu

Jen díky vám a zakoupeným startovným můžeme nadále podporovat těžce zrakově postižené a nevidomé na jejich cestě k samostatnému životu. Máme velkou radost, že jste nás letos navzdory velkým komplikacím podrželi! Společně jsme si zaběhali v Ostravě, Jihlavě a Brně. Kvůli nepříznivé epidemické situaci jsme bohužel nemohli zorganizovat běhy v dalších městech. Proto jsme společně s organizací Rozběháme Česko začali běhat virtuálně. Mohli jste si tak zaběhat se svým běžeckým parťákem (i tím čtyřnohým) kdykoli a kdekoli. 

Celkem se všech našich běhů zúčastnilo 8630 sportovců. Výtěžek 2,9 milionu korun poputuje do sbírky Světluška  a pomůže těžce zrakově postiženým dětem i dospělým po celém Česku žít život po svém a naplno. Děkujeme!

Fotoalbum Nočních běhů pro Světlušku z Ostravy, Brna a Jihlavy najdete ZDE.

Děkujeme také partnerům Nočních běhů pro Světlušku, kteří nám umožnili běhy zorganizovat bezpečně a s jedinečnou atmosférou:

Společnost Herbadent, hlavní partner Světlušky; Kaufland Česká republika, generální partner Nočních běhů pro Světlušku; Hannah, hlavní partner; Česká spořitelna, Pivovary Staropramen se značkou Cool, Coca‑Cola HBC Česko a Slovensko se značkou Natura, Isostar, SportObchod.cz, Dachser, DPD, Dolní oblast Vítkovic, DJ Lowa, Up Brand activation, Sliby-chyby, HC Dukla Jihlava,  Asociace TOM, Rozběháme Česko, Český rozhlas, IDSYS, Johnny Servis, Pobytové rehabilitační a rekvalifikační středisko pro nevidomé Dědina,Rodinný park Robinson Jihlava, Veřejná zeleň města Brna, Silent Sound, Autoclinic, Skalak transport, Fotoškoda, Book Nassfeld apartments, Creative dreams, Schafff production, Royal party servis, KP Brno volejbal.

Spustit audio