Čus bus - Poslední zastávka autobusové Kavárny POTMĚ v roce 2016

7. říjen 2016

Světluščí autobusová Kavárna POTMĚ s nevidomými kavárníky letos naposledy otevře dveře do světa absolutní tmy, a to v úterý 11. října v Praze na Radlické 333. Návštěvou Kavárny POTMĚ přispějete do sbírky Světluška na pomoc lidem s těžkým zrakovým handicapem.

„Nenechte si ujet příležitost poznat svět tmy, kterým vás bezpečně provedou nevidomí kavárníci. Ti budou navíc v rámci oslav zakončení páté úspěšné kavárenské tour Českou republikou nabízet zdarma k přípitku i limonády s příchutí zralých hroznů a horského lesa,“ říká Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který za projektem Kavárna POTMĚ stojí.

Navštivte svět tmy a pomozte se Světluškou nevidomým

Za nevšední zážitek a nápoj zaplatíte v Kavárně POTMĚ 140 Kč. V ceně je zahrnut i hrneček se světluščím logem a světluščí button na památku. Výtěžek ze vstupného, z prodeje rukodělných výrobků od nevidomých a sbírkových předmětů Světlušky před kavárnou putuje do sbírky na podporu nevidomých a lidí s těžkým zrakovým handicapem na cestě k samostatnějšímu životu.

Hry pro všechny smysly

Na každém stole v Kavárně POTMĚ jsou pastelky a papír, a tak si mohou malí i velcí návštěvníci něco namalovat. Jak se jim to povedlo, zjistí až zpátky na světle před autobusem, kde čeká na vyzkoušení zvukové a hmatové pexeso, labyrint pro chůzi s bílou holí, nebo člověče nezlob se v úpravě pro nevidomé.

Kavárna POTMĚ v Praze na Radlické
Autobusová Kavárna POTMĚ zaparkuje v úterý 11. října před budovou ČSOB na Radlické 333. Otevírací doba je od 9.00 – 20.00 hodin, s přestávkou mezi 13.00 – 14.30 hodinou. Na další kavárenské výlety se vydá černý autobus až na jaře 2017. Podrobnosti o projektu Kavárna POTMĚ na www.svetluska.net.


Kontakt: Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům:
Kavárna POTMĚ na cestě je umístěna v kloubovém nízkopodlažním autobusu - model SOR NB 18, který Světlušce darovala společnost ARRIVA. Projekt interiérové přestavby vypracovalo architektonické studio pha a realizovala ji firma Bomita. Tým Kavárny POTMĚ cestuje pohodlně v tranzitu ČSOB Leasing. Suroviny poskytla a nové profesionální kávovary zapůjčila Kavárně POTMĚ společnost LE PATIO INTERNATIONAL, distributor značky ILLY. Osvěžující nápoje dodaly společnosti Coca Cola, Fontana a Bernard. Tiskoviny vytiskla společnost SVS a FELCO PRAHA. Návštěvníci se mohou těšit na hrnky od Českého porcelánu Dubí. Všechny služby a produkty poskytli partneři Světlušce zdarma či za symbolické částky.

Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky, společnosti HERBADENT, hlavnímu partnerovi Světlušky a také Nadaci Vodafone, která je partnerem pro technologie. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 15 lety založil a je jeho velkou podporou. Světluška děkuje za mediální partnerství České televizi.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio