Chinaski, Žbirka nebo Koller. Na benefičním koncertě Světlo pro Světlušku zasvítí známé hvězdy

27. srpen 2019

Charitativní koncert Světlo pro Světlušku, který se letos uskuteční 19. října v Pražské křižovatce (kostel sv. Anny), se ponese v duchu motta „Pošli to dál“. Motto symbolizuje nejen trvalou snahu Světlušky vybízet k pomoci nevidomým, ale zároveň ukazuje, že i zrakově postižení mohou pomáhat lidem kolem sebe a motivovat je. Představujeme také dobré příklady partnerů, kteří se zapojují do podpory Světlušky, a mohou být inspirací ostatním. 

V rámci koncertu opět vystoupí v duetu slavné osobnosti v doprovodu zrakově postižených muzikantů. O osm hudebních vystoupení se letos postarají Chinaski, Lenka Filipová, Miro Žbirka, David Koller, Xindl X a Jananas, Tereza Černochová a Jakub Ondra. Písničky doprovodí smyčcový kvintet a světluščí sbor složený z Kühnova dětského sboru a nevidomých dětí Školy Jaroslava Ježka a ZŠ pro žáky s poruchami zraku na náměstí Míru v Praze. Celým večerem provedou moderátoři Lucie Výborná a Jan Smetana. Koncert si tradičně užije nejen publikum v sále, ale díky přímému přenosu také diváci České televize a posluchači ČRo Radiožurnálu.

Během přenosu odvysíláme předtočené reportáže Den POTMĚ, ve kterých si FMX jezdec Martin Koreň, hudebník Miro Žbirka a herec Jiří Langmajer vyzkouší poslepu různé aktivity po boku nevidomých (motorky, muziku a potápění). Následně zase oni pozvou nevidomé na oplátku do svého světa. Chybět nebude ani medailonek o tom, jak konkrétně Světluška pomáhá, s nevidomým sportovcem, trenérem a koučem Markem Moflárem z Prahy.

V průběhu večera budou lidé moci Světlušce posílat dárcovské SMS či přislíbit finanční dar prostřednictvím call centra.

Lístky na koncert jsou k zakoupení ZDE

Poděkování partnerům a dodavatelům koncertu Světlo pro Světlušku 2019

Poděkování patří v první řadě hlavnímu partnerovi Herbadent. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 19 lety založil a je jeho velkou oporou. Děkujeme také České televizi a stanici Český rozhlas Radiožurnál za přímý přenos koncertu Světlo pro Světlušku a za poskytnutí prostor Pražské křižovatky děkujeme Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

Koncert by se nemohl uskutečnit ani bez dalších partnerů, kteří poskytují Světlušce zdarma nebo za symbolické částky své služby a produkty. Za vytvoření scény děkujeme společnosti SCENOGRAFIE a za ozvučení a osvětlení koncertu společnosti RENTAL PRO. Instalovat techniku pomohli bedňáci z SHAMELESS. Zázemí pro Světluščí sbor poskytlo Národní divadlo, prostory pro parkování Národní památkový ústav. Za ubytování a dopravu nevidomých účinkujících a interpretů děkujeme CPI Hotels a Kar Limousine service. Nášlapy a zábrany obstaral Johnny Servis, ostrahu bezpečnostní agentura Shield Tech, dodávku ČSOB Leasing. Tepelný agregát zapůjčila firma REMKO.

O občerstvení a nápoje pro účinkující se postaraly společnosti Kaufland, JAPEK, La Lorraine, Bohemia Sekt, Illy, Fontana, Coca Cola, Crocodille a restaurace Na Rynku pub, vybavení zapůjčila společnost Maximum Services. Identifikační náramky dodaly Identifikační systémy, květiny dodalo květinářství Metamorphosis. Líčení účinkujících zajistila se svým týmem Veronika Bečková, účesy pak Pavel Krupník. Za dopravní značení a zajištění úklidu po koncertu děkujeme Pražským službám.

Jeden z medailonků pro koncert Světlušky vznikl na Plaveckém stadionu Podolí, který nám zdarma zapůjčil svoje prostory pro potápění. Poděkování dále patří společnostem Copy General, Eclipse Print a FELCO PRAHA, které pro Světlušku zajistily tiskové materiály. Na kampani ke koncertu se podílela vydavatelství ECONOMIA, CZECH NEWS CENTER, MAFRA, BORGIS, RADIOSERVIS, agentura Wave Maker, Studio BEEP a další mediální partneři.

 

Spustit audio