Světluščí limitovaná edice startovného na Prague International Marathon JE FUČ

6. listopad 2023

Světluška je už podruhé hlavním charitativním partnerem jednoho z nejoblíbenějších vytrvaleckých závodů na světě,1/2Maratonu Praha, který pořádá Prague International Marathon.

Se Světluškou letos poběží 90 sportovních nadšenců, kteří si zakoupili startovné na Pražský půlmaraton přes nás. A my jim za to předem děkujeme.

„All runners are beautiful“ a také „sport je jen jeden“, a proto chceme vytvářet srovnatelné podmínky pro rozvoj sportu dětí se zrakovým postižením, aby měly motivaci a příležitost zapojit se do sportovních oddílů při školách, sportovních klubech a tělovýchovných jednotách. Aby se mohly s radostí a sebevědomě přidat ke svým vrstevníkům, dělat společně judo, lyžovat v jedné stopě nebo jet stejnou trasu na tandemovém kole.

Peníze z prodaných registrací Světluška používá na podporu a rozvoj sportu a obecně pohybových aktivit u dětí a mládeže se zrakovým postižením, protože věříme, že zapojení dětí s jakýmkoliv handicapem, tedy i zrakovým, do sportovních aktivit může být pro ně samotné i pro jejich rodiče zkušeností, která změní jejich život. Která přinese naději, posílí vůli jít dál, obohatí jejich životy o nové přátele a vytvoří vzpomínky, ke kterým se budou rádi vracet.

Děkujeme, že jste v tom s námi. Těšíme se na trati 1/2Maratonu Praha 2024.

Spustit audio