Studentský Apríles svítil společně se Světluškou

5. duben 2016

Studenti velkopavlovického Gymnázia získali pro Světlušku více než 60 000 Kč! Moc děkujeme a gratulujeme sextánům a 2.A k uspořádání tak parádní akce. Vaše Světluška

Ten, kdo měl v pátek 1. dubna chuť vyrazit za zábavou a přitom si nezkontroloval seznam akcí velkopavlovického Gymnázia na měsíc duben, promrhal jedinečnou příležitost. Studentům tříd sexta a 2.A je totiž každoročně svěřována organizace Aprílesu.

Tato benefiční akce má kromě zábavy jednu velmi důležitou funkci. Jejím prostřednictvím se dá pomáhat lidem. Letos studenti spojili své síly s projektem Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu. Jejich společným cílem bylo vybrat co nejvíce peněz do sbírky, která pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Prostředků, jak pomáhat, je nepřeberné množství, a všichni, kteří do sbírky přispěli, dokázali zpříjemnit život někomu, kdo to doopravdy potřebuje. Studenti na oplátku vytvořili program plný zábavy, hudby a tance, aby se odvděčili všem štědrým dárcům.

Velkopavlovická sokolovna ožila už v pět hodin, kdy akci zahájil divadelní soubor Škrpálek se svým představením Polednice. Herci byli oceněni velkým potleskem, po kterém následovalo dechberoucí taneční číslo v podání břeclavské skupiny Actiwity DC. Její nejmenší členové se inspirovali příběhem filmu Maska, který divákům převyprávěli pomocí úchvatných tanečních kreací. Hned nato se na pódiu začala připravovat kapela s tajemným názvem Tremolo. Jakmile se do mikrofonu opřela paní profesorka Zavadilová, zvedla se vlna nadšení a na parketu se objevili první tanečníci.

Na jejich notu poté navázali dva talentovaní hudebníci - Lucie a Jakub, kterým Světluška už roky neochvějně svítí na jejich cestě. Předvedli výběr několika známých písní a k nádhernému zpěvu se přidala i většina diváků. Dozvěděli jsme se mnoho o jejich životě, který je i přes omezující zrakovou vadu pestrý a bohatý.

Pro všechny soutěživé diváky bylo připraveno několik zapeklitých úkolů, díky kterým si každý mohl vyzkoušet své smysly. Vrcholem odpoledního a počátkem večerního programu byla dražba. Členové učitelského sboru a zaměstnanci školy do dražby věnovali klenoty nevyčíslitelných hodnot. Můžeme díky nim pogratulovat šťastlivým vlastníkům takových pokladů, jakým je legendární Emil pana profesora Hradila nebo třeba autentická kresba, jejímž autorem není nikdo jiný, než sám pan profesor Horáček. Úlohy licitátora se s chutí zhostil předseda Studentského parlamentu Lubomír Krůza.

Největší lákadlo, které mohl Apríles nabídnout, následovalo hned po dražbě. Když se na pódiu objevil nenápadný kluk jen s kytarou a mikrofonem, nikdo se nenechal zmást. Publikum přivítalo finalistu soutěže Česko hledá Superstar Petra Bende s bouřlivým nadšením a zaplněná sokolovna praskala ve švech. Druhá taneční skupina - Balanc z Velkých Bílovic- ve zcela ženském složení - si vytančila zasloužený neutichající potlesk. Závěrečnou kapelou byli břeclavští InDiverse. Čtveřice mladých sympaťáků se nedala zastrašit slávou předchozího interpreta a na pódiu podala vynikající výkon.

Akce končila v pozdních nočních hodinách se značným úspěchem. V bohatém programu, kterým diváky celý večer provázely studentky sexty Tereza Slámová a Valerie Veselá, si každý našel to svoje, a tudíž si letošní ročník Aprílesu nezaslouží nic než chválu. Štědří sponzoři i každý jednotlivec, který se rozhodl pomoct a přispět, byť i nepatrnou částkou, si zaslouží dík. Všechny formy pomoci byly přínosné a Světlušce nakonec doputuje více než 60 000 Kč.

Sečteno podtrženo: Apríles přispěje pro Nadační fond Světluška částkou 58 931,- Kč. Další 3 000,- Kč poskytla společnost Hantály, a.s. Velké Pavlovice individuální darovací smlouvou. Celkový výtěžek z akce činí 61 931 Kč.

autor: Kateřina Poláčková
Spustit audio