Rozhovor s Michalem Karasem, ředitelem společnosti Herbadent

1. duben 2019

Víte, jaké je "zlaté pravidlo" vztahující se k péči o dutinu ústní? Kolik světluščích kartáčku ročně se vyrobí a v čem jsou super? Přečtěte si rozhovor s Michalem Karasem, ředitelem společnosti Herbadent, která nám coby hlavní partner dlouhodobě pomáhá svítit nevidomým ve tmě. 

Proč se firma Herbadent rozhodla před lety spojit své jméno právě se Světluškou?

S tímto projektem přišel spolumajitel Herbadentu Ing. Pavel Zavadil, který jako člověk s velkým sociálním cítěním chtěl pomoci tam, kde je to nejvíce třeba, a z několika projektů ho nejvíce oslovila právě Světluška. Proto je Herbadent od roku 2009 hlavním partnerem Nadačního fondu Českého rozhlasu a projektu Světluška.

Účastníte se osobně některých z pravidelných projektů Světlušky ?

Ano, pravidelně se účastním úžasného běhu, který, přiznám se, nazývám pro sebe spíše světluščí chůzí, protože jsem spíše chodící typ a pětikilometrový okruh obejdu sice rychlou, ale chůzí. Při té mě již po tradičně doprovází čtyřnohá kamarádka – hnědostrstý labradorský retrívr Jessie.

Kavárnu a koncert také nemohu vynechat. Atmosféra všech akcí je úžasná, díky perfektní organizaci Světlušky a lidí kolem. Navíc vše podtrhují velice příjemní lidé, kteří rádi udělají něco pro ostatní a to vždy potěší a zahřeje!

Kolik světluščích kartáčků se ročně vyrobí? Jsou v něčem výjimečné?

Ročně se vyrobí cca 25.000 kusů světluščích zubních kartáčků. Jedná se o velmi kvalitní zubní kartáčky s ergonomickou rukojetí a vysoce kvalitními vlákny, které se navíc dodávají v zajímavých světluščích barvách.

Pokud si ke kartáčku budou chtít dárci koupit i některou z vašich zubních past, jakou byste doporučil a proč?

To je dobrá, ale těžká otázka, protože mám všechny „své“ děti stejně rád, všechny vyrábíme poctivě ze skutečných léčivých bylin a z těch nejkvalitnějších ingrediencí bez zbytečné chemie, ale pokusím se odpovědět. 😊

Pro nejmenší máme bylinnou zubní pastu Herbadent Kids od Zoubkové víly, která vedle zajímavé chuti nabízí komplex léčivých bylin doplněný o fluorid sodný Tato zubní pasta účinně a šetrně čistí mléčné zuby a chrání dětské dásně. Pro dospělé je tu hned několik past, a to Herbadent bylinná zubní pasta Original s fluoridem a Herbadent bylinná zubní pasta Homeo s ženšenem bez mentolu a fluoridu. Obě pasty šetrně a účinně čistí zuby od zubního plaku a pečují o dásně a sliznice dutiny ústní. Řadu bylinných zubních past prozatím uzavírá Herbadent bylinná zubní pasta Professional se zvýšeným obsahem bylinného extraktu, doplněná o fluorid sodný, která je vhodná pro intenzivní péči a při akutních problémech v dutině ústní. Další bylinné zubní pasty mám ve svém vývojovém šuplíku a věřím, že alespoň některé se brzy dostanou do výroby a na trh.

Chystáte do budoucna například i speciální edici světluščích past na zuby nebo jiný produkt?

Ano, o speciální edici bylinné zubní pasty intenzivně uvažujeme, k zubním kartáčkům by se velmi hodila.

Kdybyste měl říct jedno „zlaté pravidlo“ vztahující se k péči o ústní dutinu, jaké by to bylo?

Dutina ústní představuje vstupní bránu do našeho organismu a správná péče o ní by se rozhodně neměla zanedbávat! Proto zlaté pravidlo je „čistit, pečovat a chránit“. Základem je pravidelnost, kvalitní zubní a mezizubní kartáčky a další pomůcky, správná technika a v neposlední řadě kvalitní, účinné, ale zároveň šetrné zubní pasty, gely, ústní vody a roztoky. To je ta nejlepší prevence zubního kazu a zánětu dásní a dalších onemocnění, která mohou negativně ovlivnit nejen zdraví dutiny ústní, ale celého organismu. Já osobně jako vnuk zubního dentisty a syn zubních techniků jsem od malička veden k péči o dutinu ústní. Osobně preferuji bylinné produkty. Ty jsou účinné, ale zároveň šetrné vůči tkáním dutiny ústní a celému organismu. Vždyť ty léčivé byliny nám dala příroda a je na nás, jak její moudrost a sílu správně využijeme k našemu prospěchu a celkovému zdraví.

Spustit audio