První téměř tři miliony z Fondu Kaufland míří ke svým příjemcům

5. březen 2020

Část výtěžku z vánoční sbírky, v které zákazníci obchodní sítě Kaufland darovali na podporu těžce zrakově postižených 10 miliónů korun, již putuje ke svým prvním příjemcům. V prvním kole grantového řízení bylo podpořeno celkem 31 žádostí organizací v celkové výši 1 872 035 korun a 49 žádostí jednotlivců v celkové částce 1 079 605 korun.

Partnerský Fond Kaufland, výjimečný zejména svou časovou flexibilitou a šíří podpory, je určen neziskovým a příspěvkovým organizacím, které pomáhají lidem s těžkým zrakovým nebo zrakovým kombinovaným postižením po celé České republice. Současně je z něj hrazena významná část nadačních příspěvků pro jednotlivce s těžkým zrakovým nebo zrakovým kombinovaným postižením všech věkových skupin. Fond Kaufland je součástí veřejné sbírky Světluška, do které přispívají individuální dárci i firemní partneři v průběhu celého roku.

Jste osobou se zrakovým postižením, nebo se o blízkou osobu se zrakovým postižením staráte? Organizací pomáhají lidem s těžkým zrakovým postižením? Žádost o příspěvek je možné podat kdykoli, blíží se ale uzávěrka druhého kola grantových řízení, a sice pro jednotlivce v termínu 31. března a pro organizace 18. května.

 Více informací a přihlášky pro jednotlivce naleznete zde

Více informací a přihlášky pro organizace naleznete zde. 

Spustit audio