Posviť Světlušce

19. květen 2020

Doba, v které teď žijeme, je pro velkou neziskovku, na kterou se ročně obrací na 300 žadatelů a dlouhodobě podporuje více než 80 organizací, extrémně náročná. V důsledku mimořádných opatření a jejich dopadů na naše dárce a firemní partnery nám bude na konci roku chybět až 900 tisíc korun na zajištění klíčových aktivit Světlušky. Otevřeli jsme proto sbírku Posviť Světlušce, do které můžete přispět jednorázově nebo přispívat pravidelně.

 

Mimořádná opatření spojená s pandemií COVID-19 zasáhla jak naše pravidelné aktivity, tak samotné fungování Světlušky. Noční běhy pro Světlušku, kterých se každoročně účastní tisícovky dobro běžců, jsme přesunuli na podzim. Kavárnu POTMĚ pro vás opožděně otevřeme na konci srpna v Českých Budějovicích a následně v dalších městech. Velkou neznámou jsou pro nás stále zářijové Sbírkové dny Světlušky, se kterými nám pomáhá na 8 tisíc dobrovolníků ze škol po celém Česku. Přípravy pokračují, ale může se stát, že studenti letos v tak hojném počtu do ulic svých měst nevyrazí. Řada našich partnerů bude v letošním roce bojovat o vlastní přežití a my chápeme, že nejprve musí na nohy postavit vlastní podnikání a až si budou jistí, opět podepřou i Světlušku. 

Světlušce tak bude letos chybět bezmála 900 tisíc korun na zajištění plnohodnotného chodu grantového oddělení a organizaci všech plánovaných akcí. Spustili jsme proto novou sbírku Posviť Světlušce

Snažíme se ze všech sil a ve zrychleném režimu, jsme od vyhlášení nouzového stavu vyplatili z krizového fondu na pomoc nevidomým bezmála 800 tisíc korun.

A protože jedeme na plný plyn i teď, máme pro vás dva nové zážitky, které jsou poděkováním za vaši podporu.

Kavárna POTMĚ: Online a Podcast POTMĚ

Kavárna POTMĚ: Online je příjemné posezení u kávy každé úterý v 18 hodin s našimi nevidomými a slabozrakými kavárníky. Nebudou chybět zajímaví hosté, neotřelá témata a dobrá zábava i poznání.

Podcast POTMĚ, který moderují známé osobnosti sociálních sítí a mistři rozhovorů Českého rozhlasu. Podcasty, které si rádi poslechnete u kávy či při běhání, vám jednou za čtrnáct dní představí zajímavé pohledy na život bez zraku.

Pomůžete nám svítit dál, udržet nohu na plynu, a zajistit tak pomoc zrakově postiženým bez omezení? Přispět můžete jednorázově jakoukoliv částkou, nebo třeba pomáhat každý měsíc.

 
Spustit audio