Pomyslné zlaté medaile pro všechny letošní běžce. Ti letos podpořili Světlušku rekordní částko

23. květen 2023

Noční běh pro Světlušku každoročně plánujeme tak, abychom si společně užili jarní paprsky a probouzející se přírodu, letos nám al na většině lokalit počasí příliš nepřálo. O to víc nás zahřálo u srdce, že vás ani přeháňky, ani podprůměrné teploty od účasti na bězích neodradily. A kdyby jen neodradily, vy jste letos dokonce trhli nový rekord! Na pomoc nevidomým a slabozrakým se letos rozběhlo 8570 běžců, kteří Světlušku podpořili celkovou částkou 3,6 milionů korun. DĚKUJEME!

K finální částce přispěla i vysoká účast na našem premiérovém běhu v Českých Budějovicích, kde letos poprvé s čelovkami odstartovalo 544 dobrodinců. Rodné město naší ředitelky Gábiny Drastichové se tak zařadilo na seznam měst, která hrdě svítí na pomoc těžce zrakově postiženým. Rekordní počet běžců se s námi rozběhl i v Plzni a Ostravě. Letos jste se do toho zkrátka po těch covidových pauzách pořádně opřeli a my vám nemůžeme být vděčnější.

Vy, milí běžci, nepochybně nasajete na každém z běhů laskavou a přátelskou atmosféru, my si často odnášíme ještě hlubší zážitky. O jeden takový se s námi podělila i sama Gábina: „Noční běh pro Světlušku je víc než běh. Je to už dvanáctým rokem příležitost k setkávání se a sdílení. Setkávání se spolupracovníků, přátel, kamarádů a rodin. Sdílení emocí, nadšení, hecu i myšlenky, že každé rozsvícené světélko na potemnělé trase je důležité a může znamenat naději, jistotu a směřování. A já si z letošních setkání vybavím právě jedno, a to v Olomouci. Setkání s rodiči klučiny se zrakovým postižením, kteří na Noční běh pro Světlušku chodí, aby se potkali s poradkyněmi rané péče, které je dětstvím syna doprovázely a aby svou účastí poslali do oběhu podporu, kterou bude moct využít zase jiná rodina ve svých pečujících začátcích. Jak říkám, Noční běh je víc než jen běh <3.“

Poděkování patří i těm, kteří se postarali o navození té správné atmosféry. Děkujeme za doprovodné yoyové vystoupení Tomášovi Bubákovi, který své mistrovství předvedl ve všech městech. Všem lokálním DJs, Michalu Horákovi, Báře Polákové, Pavlu Calltovi, kapelám Oči, The Shifters a Troše klidu za parádní pěvecké nakopnutí a bubeníkům Tokhi & The Groove Army za senzační start pražského běhu. A samozřejmě velké díky letí i k našim partnerům. Generálnímu partnerovi Kaufland za veselé maskoty, vynikající občerstvení, populární fotokoutek, i podporu zaměstnanců, kteří s námi běhají v hojném počtu. Partnerovi HANNAH za ty nejpoctivější rozcvičky před výběhem i za to, že s námi běhy absolvuje už tolik let. Společnosti HELLA za bezpečné osvětlení na trase a veselou energii, kterou na bězích vždy vysílá. Děkujeme také společnosti HERBADENT, že nás letos zachránila před nachlazením díky zásobě horkých bylinných čajů, společnosti EMOS za zajištění spolehlivých čelovek pro všechny běžce a společnosti ŠKODA, bez jejíhož auta bychom se do všech měst dostávali o mnoho složitěji. A samozřejmě za občerstvení všech běžců po doběhu parťákům Coca-Cola HBC a Staropramen COOL.

 

Spustit audio