Open House Praha 2020 nabídne speciální komentované prohlídky pro zrakově postižené

20. srpen 2020

„Architektura pro všechny“ je mottem letošního festivalu Open House Praha, který zve návštěvníky na prohlídku běžně nepřístupných budov a prostorů v 10 městských částech. Šestý ročník festivalu Open House Praha se uskuteční v týdnu od 1. do 6. září a o víkendu 5. a 6. září zpřístupní veřejnosti 73 běžně nepřístupných budov a prostorů. Vůbec poprvé v historii festivalu jsou připraveny speciální komentované prohlídky pro zrakově postižené.

Společně s organizátory festivalu, dále se Střediskem Teiresiás Masarykovy univerzity (Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky), Navigačním centrem Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS) ČR a Petrem Duškem jsme si pro vás přichystali komentované prohlídky hned v sedmi festivalových budovách a prostorech. A jaké to budou?

K prohlídkám budou připraveny haptické mapy budov a jejich okolí a popisy tras ke všem zpřístupněným objektům. V budově Fakulty architektury ČVUT bude navíc k dispozici i 3D model budovy.

Vstup na prohlídky je zdarma bez nutnosti předchozí registrace. Doporučujeme přijít s dostatečným časovým předstihem a s doprovodem, který vás budovami a prostory provede, zatímco proškolený průvodce vám zprostředkuje komentář.

Těšíme se na vás, více informací k dispozici ZDE.

Spustit audio