Není malých (organizačních) rolí. Poděkování všem organizátorům doprovodných regionálních aktivit

16. listopad 2021

Světluška se každoročně soustředí na své pravidelné projekty, to však ale nejsou zdaleka všechny akce, které zrakově postiženým svítí. Celkem devatenáct doprovodných malých běhů, workshopů, průvodů, koncertů a festivalů bylo letos z dobré vůle přátel Světlušky uspořádáno na podporu zrakově postižených.

Běžci se k nočnímu zážitku scházeli doslova po celé republice. Nadšenci běhali pro radost, pro zdraví a pro Světlušku v Kutné Hoře, Újezdu nad Lesy, Dačicích, Rosicích, Karlových Varech, Opavě, Vsetíně, Valticích a Středoklukách. Z charitativních běhů se nakonec nastřádala krásná částka 285 000 korun. Tím přebíráme štafety my a peníze vybrané na startovném použijeme na přímou podporu nevidomých a slabozrakých.

Koncert v Karlových Varech

Světlušce se ale svítilo i jinak. Osvětová akce Den zdraví byla uspořádána v Újezdu nad Lesy, kulturní zážitek pro dobrou věc si užili na Zlínském filmovém festivalu, kam přijela naše improvizovaná verze Kavárny POTMĚ. Ve Starém Jičíně bylo na podporu nevidomých a slabozrakých uspořádáno divadlo pro děti, menší koncert v Mšeně a velkým podzimním koncertem Českého rozhlasu Karlovy Vary se o pomoc významně zasloužila i Yvetta Blanarovičová. Ve Veselí zářil lampionový průvod a firemní sbírku i charitativní nordic walking sešlost uspořádali dobrovolníci v Brně, kde proběhl rovněž celodenní workshop v rámci expozice Zažij svět nevidomých. Dvojí pomoc nabídla již druhým rokem aktivita sázení stromků pro Světlušku, o které jsme se dokonce rozepsali v samostatném článku. Na konec listopadu připadne ještě poslední letošní předvánoční milá akce – tradiční rozsvícení vánočního stromu v Újezdu nad Lesy.

Běh v Karlových Varech

Celkem ze všech malých, avšak neméně důležitých aktivit na pomoc Světlušce putuje v roce 2021 téměř 350 000 korun.

Všem zúčastněným, ale především dobrovolníkům a organizátorům menších nočních běhů, workshopů, sbírek a dalších akcí chceme touto cestou srdečně poděkovat. Nesmírně si vážíme vašeho rozhodnutí postavit se po boku právě Světlušky, ochoty zapojit vaše přátele a komunity a vašeho nadšení a chuti pomáhat. Děkujeme a těšíme se na příští rok s vámi.

Světluščí dobrovolníci v akci

Spustit audio