Doběháno! Díky laskavým běžcům putuje na pomoc nevidomým a slabozrakým 3,9 milionů korun

23. květen 2024

A další šňůra je za námi! Letos se opět ohlížíme za krásnými zážitky v sedmi městech, kde jste s námi běhali jako o život a v Ostravě, Plzni a Českých Budějovicích navíc v rekordních počtech. Na pomoc nevidomým a slabozrakým se letos rozběhlo v celkovém součtu 9552 běžců, kteří Světlušku podpořili 3,9 milionů korun. DĚKUJEME!

„Třináct let. Jedna myšlenka …, že i běhat ve tmě má smysl. Společně jsme z Nočního běhu pro Světlušku vytvořili tradici pro firemní týmy, party kamarádů, běžecké skupiny, třídní kolektivy i sólo běžce, kteří už si jaro bez výběhu s čelovkou asi nedovedou představit. Letošní poděkování bych moc ráda věnovala všem dobrovolníkům, produkcím, kamarádům, kteří nás žádný rok nenechají ve štychu a pomohou nám pro vás běhy v sedmi městech zorganizovat. Aby byly bezpečné, zábavné a uchovaly si tu jedinečnou světluščí atmosféru. Děkuji a zase za rok,“ ohlíží se za letošní šňůrou ředitelka Gabriela Drastichová. Ta se s námi coby hlava Nadačního fondu Českého rozhlasu letos rozběhla naposledy. Takhle dojemně se s ní rozloučili jihlavští běžci:

 Poděkování patří i těm, kteří se postarali o navození té správné atmosféry. Děkujeme všem lokálním DJs a hlavním interpretům Tereze Maškové, Kaczi, Vojtaanovi, Marcellovi, Patriku Malému, kapelám Byt číslo 4 a Karlovi na nákupech za parádní pěvecké nakopnutí. Bubeníkům Tokhi & The Groove Army za senzační start pražského běhu. Za zajištění plynulých a zábavných běhů všem zúčastněným moderátorům Českého rozhlasu a České televize. A samozřejmě velké díky letí i k našim partnerům. Generálnímu partnerovi Kaufland za veselé maskoty, vynikající občerstvení, populární fotokoutek, i podporu zaměstnanců, kteří s námi běhají v hojném počtu. Partnerovi HANNAH za ty nejpoctivější rozcvičky před startem i za to, že s námi běhy absolvuje už tolik let. Společnosti FORVIA HELLA za bezpečné osvětlení na trase a veselou energii, kterou na bězích vždy vysílá, a společnostemEMOS a GP za zajištění spolehlivých čelovek pro všechny běžce. Děkujeme také společnosti HERBADENT, že nás letos zachránila před nachlazením díky zásobě horkých bylinných čajů, a společnosti ŠKODA, bez jejíhož auta bychom se do všech měst dostávali o mnoho složitěji. A samozřejmě za občerstvení všech běžců po doběhu parťákům Coca-Cola HBC a Staropramen COOL. Partnerovi pro prevenci, pojišťovně OZP, děkujeme za možnost nechat si vyšetřit zrak a namasírovat se od masérů se zrakovým postižením. Děkujeme také novým parťákům BEST a ABB. Velmi si vážíme finanční podpory Statutárního města Brna a záštity primátorky JUDr. Markéty Vaňkové, záštity hejtmana Olomouckého kraje Ing. Josefa Suchánka a primátora statutárního města Jihlavy Petra Ryšky, a dále finanční podpory od městské části Praha 7 a Statutárního města České Budějovice. A za to, že krásné vzpomínky na sérii letošních běhů zvěčnili, děkujeme fotografům Viktoru Poláčkovi, Janu Matějíčkovi, Petru Blumentrittovi, Filipu Komorousovi, Michalu Málkovi, Janu Luxíkovi, Henrichu Kubíkovi, Romanu Perderlovi a Jakubovi Koumarovi.

Spustit audio