Do kin míří animované pásmo pohádek Mimi a Líza

26. listopad 2018

Animovaný film s podtitulem - Záhada vánočního světla je o dvou kamarádkách, z nichž jedna je nevidomá. V kinech od 6. prosince. Část výtěžku ze vstupného jde do Nadačního fondu Českého rozhlasu - Světluška, za což moc děkujeme MAURfilm. 

Až 6. prosince vstoupí do českých kin animované pásmo pro děti Mimi & Líza: Záhada vánočního světla, může každý z nás přemýšlet o tom, jestli ještě umí vnímat svět všemi smysly. Protože dvě malé holčičky, hlavní hrdinky sedmi příběhů, se to od sebe učí. Mimi je nevidomá, ale tenhle fakt nebere jako újmu. A díky tomu se od Mimi mnoho nového naučí i její kamarádka Líza. Protože svět se dá vidět i rukama i ušima, jen to zkusit… Mezi Mimi a Lízou vlastně nejsou žádné velké rozdíly, jenom ten, že jedna má oči stále zavřené a druhá je má zase otevřené dokořán. Ale obě se umí dívat a společně vidět. V ohledu na téma filmu se producenti rozhodli spojit s Nadačním fondem Českého rozhlasu Světluška a část výtěžku ze vstupného věnovat na jeho podporu. 

Celé pásmo má původ vzniku na Slovensku, kde jej uvedla k životu režisérka a producentka Katarína Kerekesováse společností Fool Moon, která vznik celého příběhu iniciovala a ke spolupráci na příběhu o vánočním světle oslovila jako koproducenta právě MAUR film, který se animované tvorbě v České republice dlouhodobě a systematicky věnuje.

Pásmo krátkých animovaných filmů je určeno dětem od 4 do 8 let. Spolu s Mimi a Lízou prožijete 7 příběhů za 65 minut. Bezbřehá dětská fantazie, dobrodružství i zamyšlení, kouzlo Vánoc a hlavně přátelství, na to všechno se můžete těšit. Více informací a trailer k filmu najdete ZDE.