Benefiční koncert Světlo pro Světlušku láká na hudební lahůdky, bubenický duet i nevidomého žongléra

20. říjen 2015

V sobotu 24. října vyplouvá na pomyslnou plavbu za Světlem pro Světlušku vzducholoď pod moderátorským vedením Pavla Kříže. Na start ve 22.00 do Pražské křižovatky přijdou David Koller, Miro Žbirka, Lenka Filipová, Michal Hrůza, Ondřej Vetchý, Lucie Výborná, TataBojs, Čechomor, Cocoman, Tokhi, Kvartet M. Bačové, Kühnův dětský sbor a nevidomí umělci i sportovci.

„Pokud nemůžete přijít za Světluškou na koncert do Pražské křižovatky, připojte se, prosím, k naší společné výpravě za světlem prostřednictvím přímého přenosu na ČT1 a Radiožurnálu. Zažijete úžasnou atmosféru večera, který je poděkováním všem partnerům, dobrovolníkům a dárcům, kteří pomáhají Světlušce rozsvítit svět nevidomých,“ řekl Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírkový projekt Světluška organizuje.

Vedle netradičních duetů, které bude doprovázet Světluščí sbor složený z dětí vidících i nevidomých, předvede publiku poprvé své umění i 67letý nevidomý žonglér Jiří Machovec nebo spolu vystoupí v ojedinělém bubenickém vstupu nevidomý jedenáctiletý Ondřej K. a David Koller.

Nebudou chybět ani reportáže Den POTMĚ, ve kterých si známé osobnosti vyzkouší poslepu hudební i sportovní aktivity po boku nevidomých - David Koller bubnovat, Lucie Výborná plavat a Ondřej Vetchý zápasit v judu. Mám Světlušku rád a docela dobře se už známe. Myslím, že patřím spíš k těm lepším hercům mezi judisty, a zároveň k těm úspěšnějším judistům mezi herci,“ zhodnotil svůj výkon a účast v přátelském judistickém souboji s nevidomým Michalem Motrincem herec Ondřej Vetchý, který se judu věnuje přes třicet let.

V medailonku o konkrétní pomoci ze sbírky Světluška se představí malá Janička R. z Obříství.

Během koncertu bude fungovat i světluščí call centrum. Role telefonních operátorů se v něm zhostí Zlata Adamovská, Lucie Výborná, David Prachař, Petr Štěpánek i padesátiletý nevidomý závodní plavec Mirek Smrčka. U telefonních sluchátek budou čekat na příznivce Světlušky, kteří jim sdělí výši svého daru, který pošlou po skončení přenosu na sbírkové konto Světlušky 99999 99999/0100.

Světlušce je také možné odeslat kdykoliv dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč), nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku). Světluška získané peníze rozdělí tak, aby pomohly nevidomým vést samostatnější a pestřejší život.

Také výtěžek z prodeje lístků poputuje do sbírky na pomoc lidem s těžkým zrakovým handicapem. Minimální cena vstupného je 300Kč, výše je však dobrovolná. Vstupenky k stání na benefiční koncert Světlo pro Světlušku jsou v předprodeji v síti Ticketpro a Ticketstream. Koncert také uslyšíte na vlnách Radiožurnálu či jej můžete sledovat ve vysílání ČT1.

Vzduchoplavba za Světlem pro Světlušku začíná 24. října ve 22.00 hodin.


Kontakt:
Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům koncertu Světlo pro Světlušku 2015

Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky, společnosti HERBADENT, hlavnímu partnerovi Světlušky a také Nadaci Vodafone, která je partnerem pro technologie. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 15 lety založil a je jeho velkou oporou. Děkujeme také České televizi a stanici Radiožurnál za přímý přenos koncertu Světlo pro Světlušku.

Vzducholoď a scénu pro Světlušku navrhl a vytvořil scénograf Hynek Dřízhal a architekt Tomáš Jaroš se společností SCENOGRAFIE. Výroba dekorací ve spolupráci s Preciosa Lighting. Scénář napsal David Podhola.

Koncert by se nemohl uskutečnit ani bez dalších partnerů, kteří poskytují Světlušce zdarma nebo za symbolické částky své služby nebo produkty. Prostor Pražské křižovatky Světlušce poskytla Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Ozvučení a osvětlení koncertu zajistila společnost Rental Pro. Hotely Ibis Old Town a Ibis Wenceslas Square poskytly ubytování nevidomým účinkujícím a interpretům, Hotely DUO a Villa Schweiger pro realizační tým koncertu. Nášlapy a zábrany obstaral Johnny Servis, plazmové obrazovky VISUALWAY. Kostýmy pro Světluščí sbor a nevidomé sólisty vyrobila zdarma společnost Pietro Filipi. Občerstvení pro účinkující zajistily společnosti Coloseum Restaurants, Hamé, Illy, Coca Cola, Fontana, Rodinný pivovar Bernard a Bohemia Sekt. Zázemí pro Světluščí sbor poskytlo Národní divadlo. Identifikační náramky a svítící tyčinky dodaly Identifikační systémy. O odvozy účinkujících a realizačního týmu se zdarma postaral KAR Limousine service, o úklid pak Pražské služby. Poděkování dále patří společnostem UNIPRINT a FELCO Praha, které pro Světlušku zajistily veškeré tiskové materiály.

Akci podpořil MHMP a Dopravní podnik hlavního města Prahy.

Na kampani ke koncertu se podílela vydavatelství ECONOMIA (Hospodářské noviny, Respekt), CZECH NEWS CENTER (AHA, Blesk), MLADÁ FRONTA (E15), VLTAVA LABE PRESS (Deník), ASTROSAT (Vlasta, Květy, Překvapení, Story, TV Mini, TV Star), BAUER MEDIA (Napsáno životem, Čas pro hvězdy) EMPRESA MEDIA (Týden, Instinkt), BORGIS (Právo), RADIOSERVIS (Týdeník Rozhlas), agentura MEC, euroAWK, JCDecaux, MF Reklama, CityChannel a řada dalších.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio