Sviťte s námi stále

28. srpen 2023

Každý den přináší výzvy, které jsou pro nevidomé a slabozraké VESMÍRNĚ náročné. Pomáhat zvládat zrakově handicapovaným život s větší jistotou můžete pravidelně i vy, a to MĚSÍČNÍM příspěvkem. Ten může činit třeba jen 200 korun. Přesně tolik stojí například hodina práce asistenta, kterou využije rodina se zrakově handicapovaným dítětem. Připojte se k pravidelným dárcům i vy.

Malá částka pro vás, velký význam pro nás

Pravidelnost a předvídatelnost dávají klid a prostor se nadechnout a dělat věci správně. A to platí oběma směry. Díky pravidelné i dlouhodobé podpoře mohou lidé se zrakovým postižením vidět a plánovat svou budoucnost, mohou s větší jistotou zvládat situace, které přináší každodenní život. Stejně tak Světluška může díky pravidelným a dlouhodobým dárcům soustředit svou práci také na osvětu a vzdělávání i rozvojové projekty, které hledají nové způsoby zkvalitňování života nevidomých a slabozrakých. Je velký rozdíl, když se můžete spolehnout na důvěru, kterou ve vás má pravidelný dárce, v porovnání s tím, když oslovujete každý den, každý měsíc, celý rok dárce nové. Díky každému dárci, jehož důvěru si Světluška získala či teprve získá.
ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová

A jak naše pomoc vypadá v praxi? Například hodina práce asistenta přijde na 200 korun – pro vás malá částka, pro zrakově postižené ale vesmírná pomoc.

“Asistentka Lea nám pomáhá s doprovodem dcerky Zoiky ze školy. Odpoledne si doma Zoika s Leou hraje a dělají společně úkoly do školy. Lea se Zoikou hraje i na klavír a doprovází ji na ukulele, Zoika hraje i na kytaru a spolu si rády zpívají. Zoika má Leu moc ráda a těší se na ni! Pomoc asistentky je pro nás nenahraditelná, ulehčuje nám každodenní život a dává prostor věnovat se víc i mladšímu synovi Tomáškovi, který je v první třídě ZŠ. Díky asistenci se nám daří i víc výletů, na které bych si sama se Zoikou na vozíčku a malým synkem netroufla,” popsala maminka Zoiky, která může pomoc asistentky využívat právě díky Světlušce.

Na výši příspěvku nezáleží. Jakkoli vysoký finanční příspěvek znamená vesmírně velkou pomoc pro nevidomé a slabozraké.

Pro pravidelnou podporu kliknetě ZDE

Spustit audio