Světluška má vlastní víno. Výtěžek z prodeje podpoří nevidomé

22. listopad 2018

Máte také rádi víno? Vinařství Mikrosvín vyrobilo víno speciálně pro Světlušku. Je to Veltlínské zelené, pozdní sběr z roku 2017, viniční trať Liščí vrch. 20 % z ceny vína podpoří Světlušku, která získané finance přerozdělí nevidomým dětem a dospělým.

Podle sklepmistra Zbyňka Žišky se víno projevuje nádhernou kořenitostí i ovocností, s tóny zralého žlutého ovoce. Autorem myšlenky a vína pro Světlušku je profesor Vlastimil  Válek. ”Pokud zavřete oči, propadnete se do hluboké tmy a zkusíte vnímat víno jen chutí a čichem, otevře a odhalí svou skutečnou krásu. I barvu pak můžete „chutnat“ a „vonět“. Pak teprve otevřete oči a těšíte se barvou vína.

Toto štěstí ale někteří nemají, nikdy neuvidí slámově zlatavou krásu bílých vín či temně rudočernou vín těžkých, červených. A právě těm má pomoci víno pro Světlušku. Získáte tak jedinečnou láhev vína, která vás potěší, polaská a odmění vás za vaši pomoc. “Málokdy se vám poštěstí, aby byl dobrý skutek hned odměněn – za to osobně ručím,” poznamenal Válek.

Cena vína je 325 Kč a koupit ho lze na eshopu Zámeckého vinařství či osobně na pobočkách Vinografu v Praze.

Spustit audio