Světluščích ozdob od nevidomých se prodalo za více než 315 tisíc korun

11. leden 2017

Světluška nabídla v předvánočním čase svým příznivcům ke koupi křišťálové ověsy, náramky a náušnice, které vyrobili lidé s těžkým postižením zraku. Výtěžek z prodeje se vyšplhal na 315 430 Kč.

„Po náramcích a náušnicích se doslova jen zaprášilo, ale i vánočních ozdobiček z českého křišťálu se prodalo přes čtyři tisíce kusů. Děkujeme všem, kteří koupí ozdob na adventních trzích ocenili rukodělnou práci tvůrců se zrakovým handicapem,“ říká za projekt Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu ředitel fondu Přemysl Filip. Peníze Světluška rozdělí tak, aby pomohly vést lidem s těžkým zrakovým postižením maximálně samostatný život plný pestrých aktivit.

Patronkou projektu Křišťál pro Světlušku 2016 byla Tereza Kostková. Netradiční bižuterii a křišťálové vánoční dekorace vytvářeli klienti dílny drátování v Pobytovém rehabilitačním a rekvalifikačním středisku pro nevidomé Dědina, které Světluška dlouhodobě podporuje. Křišťálové komponenty a perličky věnovala PRECIOSA. „Nadace PRECIOSA se rozhodla nadále podporovat vzájemnou spolupráci se Světluškou a stala se tak i partnerem koncertu SOČRu a nevidomých umělců,“ doplnila ředitelka Nadace PRECIOSA Andrea Kroupová a pozvala tak na koncert, který se uskuteční 27. února v Obecním domě a kde vystoupí i Václav Hudeček, Jitka Hosprová nebo Lubomír Brabec společně s nevidomými hudebníky Ráchel Skleničkovou, Máriem Bihárim a dalšími. Více informací zde.


Kontakt:
Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu

Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky a společnosti HERBADENT, která je hlavním partnerem. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 15 lety založil a je jeho velkou oporou.

Projekt Křišťál pro Světlušku by nemohl vzniknout bez usilovného zapojení Pobytového rehabilitačního a rekvalifikačního střediska pro nevidomé Dědina o.p.s., jehož klienti ozdoby a šperky vyrábí v rámci dílny drátování. Komponenty darovala Světlušce společnost Preciosa Lighting.

Světluška děkuje za možnost prodávat vánoční křišťály Sdružení Nového Města pražského a Dyzajn marketu. Projekt dále podpořily ČSOB Leasing, Kralupol, Osram, Czech Tourism, Prague City Tourism.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio