Přispějte i letos a žijte s námi příběhy vybraných peněz

6. srpen 2020

Bára, Honzík a paní Eva. Těmto i dalším nevidomým jsme mohli usnadnit život a pomoct k větší samostatnosti, a to především díky vám, dárcům Světlušky! Děkujeme, že příběhy vybraných peněz tvoříte s námi již 18 let, a pomáháte tak zrakově postiženým žít život dle jejich volby. O tom, že vaše pomoc má smysl, vás přesvědčíme hned třikrát. Seznamte se s jednotlivými příběhy a pokud můžete, přispějte i letos na Darujme.cz a pomáhejte nám tvořit další příběhy vybraných peněz.

 

Desetiletý Honzík

Honzík je úžasný kluk, jemuž život rozdal méně šťastné karty. Narodil se s kombinovaným zrakovým postižením, které mu každý den pomáhá zvládat nejen maminka, ale i asistenční pejsek Týna. Právě díky vám jsme ze sbírky Světluška mohli přispět 15 000 Kč na její výcvik. Za celý rok 2019 jsme navíc rozdělili celkovou částku 85 000 Kč na výcvik a pořízení 4 dalších asistenčních a vodicích psů.

Honzík a jeho psí asistentka Týna

Milovnice čtení paní Eva

Těžká slabozrakost umí člověku pořádně zkomplikovat každodenní činnosti. Své o tom ví i paní Eva. Právě díky vám jsme jí ze sbírky Světluška mohli přispět 10 000 Kč na vzdělávací kurz obsluhy digitální zvětšovací lupy, díky které si může opět číst své oblíbené knížky a dopisovat s blízkými. V roce 2019 jsme díky vaší přízni pomohli 58 takovým žadatelům a rozdělili mezi ně 787 620 Kč na vzdělávání.

Paní Eva si díky kamerové lupě opět užívá čtení

 Starostlivá maminka Bára

Být rodičem je mnohdy nelehký úkol pro vidícího, natož pak pro nevidomého člověka. Bára a její dvě holčičky však mají to štěstí, že je jim k ruce osobní asistentka Veronika. Ta je vždy tam, kam nevidomí rodiče už nedohlédnou. Právě díky vám jsme ze sbírky Světluška mohli této rodině přispět 40 000 Kč na osobní asistenci a mezi dalších 45 takových rodin jsme rozdělili 1 191 630 Kč na služby osobní asistence.

Báře pomáhá v péči o holčičky asistentka
Spustit audio