Koncert Světlo pro Světlušku představí nabitý program. Moderovat bude také Lucie Výborná

19. říjen 2018

Světluška slaví v letošním roce 15. narozeniny! Její oslavy vyvrcholí na podzimním benefičním koncertu Světlo pro Světlušku, který se koná 20. října v Pražské křižovatce. Těšit se můžete na nabitý program – v průběhu večera zazní celkem osm hudebních vystoupení známých českých zpěváků, a to vždy v duetech s nevidomými interprety. Jako speciální host vystoupí youtuber Kovy, který bude z call centra streamovat na sociálních sítích.

V průběhu večera zazní celkem osm hudebních vystoupení od našich předních interpretů, jako jsou Michal Hrůza, Bára Poláková, Debbi + Jindra Polák, Zrní, Lenka Filipová a Mikolas Josef. Písně zazní vždy v duetech s nevidomými interprety, hudební vystoupení bude navíc doprovázet smyčcový kvintet a Světluščí sbor, složený z Kűhnova dětského sboru a nevidomých dětí Školy J. Ježka a ZŠ pro zrakově postižené na nám. Míru v Praze. V Pražské křižovatce vystoupí také Xindl X, který s kapelou Jananas složil píseň speciálně pro Světlušku a na koncertě ji společně představí.

Koncert pro Světlušku bude 20. října vysílat od 22:00 živě Radiožurnál společně s Českou televizí.

Moderátory benefičního večera Světlo pro Světlušku budou Lucie Výborná a další osobnosti, které se Světluškou v minulosti spolupracovaly. Můžete se tak těšit například na Pavla Kříže, Sašu Rašilova, Elišku Balzerovou, Kláru Melíškovou či Marka Adamczyka. Speciálním hostem se stane Youtuber Kovy, který bude z call centra streamovat na sociálních sítích a ujme se také role jednoho ze spolumoderátorů.

Jak zvládne Eva Samková windsurfing poslepu? Jak si poradí Bára Poláková s výchovou nejmenších poslepu a jak zaboduje Jiří Ježek v biketrialu s maskou na očích? Dozvíte se v reportážních medailoncích Den POTMĚ, které jsme pro vás připravili. V medailonku Komu Světluška pomáhá pak představíme zrakově postiženou Kačenku z Varnsdorfu.

Spustit audio