Kavárna POTMĚ: Online

20. květen 2020

Kavárna POTMĚ: Online je jedním ze dvou nových online projektů Světlušky, který se zrodil v karanténě. Stejně jako Podcast POTMĚ je nejen poděkováním za pravidelné a jednorázové příspěvky do nové sbírky Posviť Světlušce, ale i celoroční pracovní příležitostí pro naše skvělé kavárníky.

Vítejte v Kavárně POTMĚ: Online

Kavárna POTMĚ je vlajkovou lodí osvětových a zážitkových akcí Světlušky. Kavárna POTMĚ vám nabízí možnost prožít si chvíli nebo dvě v absolutní tmě ve společnosti nevidomých a slabozrakých kavárníků, kteří v kavárně pracují. Ročně Kavárnu POTMĚ v Praze a dalších městech navštíví na tři tisíce hostů.

Jednou za 14 dní ve stejný čas vás budou bavit zrakově postižení kavárníci a jejich hosté v zatemněné kavárně online. Kavárna POTMĚ: Online je poděkováním a zážitkem pro všechny, kteří Světlušce fandíte. 

Jak bude Kavárna POTMĚ: Online probíhat?

Jednou  za 14 dní, vždy v úterý, vás v 18 hodin v živém vysílání na našem Facebooku nebo na Instagramu přivítají naši slabozrací kavárníci. A pokud ji neznáte, tak tohle je skvělá příležitost to napravit. 

Do Kavárny POTMĚ: Online si kavárníci zvou hosta a během společné hodinky si posvítí na téma, které budete dopředu znát.Živý kavárenský přenos bude trvat 45-60 minut.

Hosté a témata Kavárny POTMĚ: Online

19. 5. Tereza Kostková, Téma: Krize jako příležitost?

26. 5. Svatopluk Schuller, Téma: Neviditelné herectví

2. 6.   Dalibor Gondík, Téma: Zdravý životní styl (záznam z vysílání přehrajete zde)

9. 6.   Jan Čenský, Téma: Divadlo všech barev (záznam z vysílání přehrajete zde)

16. 6. Vinařství Tomanovi, Téma: Nevinně nejen o víně

23. 6. Matěj Ruppert, Téma: Hudba jako univerzální jazyk 

30. 6. Jiří Ježek, Téma: Parasport

14. 7. Stanislav Kostiha (správce památníku Jaroslava Ježka), Téma: Život Jaroslava Ježka, VÝJIMEČNĚ VYSÍLÁME ŽIVĚ NA NAŠEM FACEBOOKU V 17:00.

28. 7. Pavel Šporcl

11. 8. kapela SLZA

25. 8. ¨Bude upřesněno

I když každý jinde, budeme o sobě stále vědět.  A nezapomeňte si připravit svůj oblíbený nápoj! 

Kavárna POTMĚ: Online je jedním z dvou produktů vzniklých v rámci sbírky Posviť Světlušce.

 

Neumíte si představit, jak to v Kavárně POTMĚ: Online přesně vypadá? Poslechnětě si záznam prvního posezení s Terezou Kostkovou z 19. května. 

Za koncept a vizuální podobu Kavárny POTMĚ: Online děkujeme našim přátelům ze společnosti Remembership_ (#friendsnotclients).

Spustit audio