2019 byl pro nás plný rekordů a změn

31. prosinec 2019

I letos vám patří ohromné díky za to, že vás baví s námi chodit běhat, pít kávu a kupovat sbírkové i vánoční předměty. Díky vám se letos podařilo trhat další rekordy!

Vysokou laťku nasadily už jarní Noční běhy pro Světlušku, kdy se na startovném povedlo vybrat 3,6 milionu korun, tedy o 800 tisíc víc než rok předchozí. A protože počet běžců každoročně sílí, budeme příští rok poprvé vybíhat i v Ostravě. Těšíte se?

Že si kromě sportu dáte rádi i kafe, zmrzku nebo pivo, jste nám dokázali i v létě, a sice návštěvou našeho zatemněného autobusu i pevné Kavárny, kterou jsme letos oblékli do nového kabátu a která od roku 2020 nahradí i legendární autobus. V Kavárně POTMĚ se letos vypilo 8 818 nápojů, navštívilo ji 6 621 hostů a celková tržba činila 1 268 003 Kč.

Pořídili jste si naše nové světluščí ponožky, hrací karty, nebo naši věrnou stálici v podobě zubního kartáčku? Děkujeme, že jste se nechali na ulici zastavit našimi světluščími dobrovolníky a pomohli nám do kasiček vybrat 4 839 053 korun.

Poděkování patří i za peníze, které jste nám poslali od televizních obrazovek během letošního magického koncertu Světlo pro Světlušku. Zaslanými DMS jste podpořili zrakově postižené částkou bezmála 1,8 milionu korun.

Téměř dvojnásobek oproti loňskému roku, přesně 9 070 500 korun, darovali zákazníci Kauflandu do sbírky Světluška. Kaufland se navíc rozhodl částku navýšit a zaokrouhlit na rovných 10 milionů. Ve 133 prodejnách Kaufland se prodalo během dvou týdnů celkem 302 350 archů s vánočními jmenovkami. Nejvyšší počet jmenovek si nakoupili zákazníci Kauflandu v Opavě předměstí.

Doufáme, že těm z vás, kteří se za námi letos zastavili v rámci vánočního prodeje, se skleněné a křišťálové ozdoby pyšně blýskaly na krku i stromečku. Pro nás vaše vyparáděná domácnost a dekolty znamenaly dalších 239 863 korun, které pomohou nevidomým.

Celý tým Světlušek nesmírně děkuje a těšíme se na vás příští rok na některé z našich akcí!

Spustit audio