Připojte se k naší rodině pravidelných dárců

PŘISPĚT IHNED

Sbírka Světluška

Báře a jejím dvěma holčičkám jsme přispěli 40.000 korun na osobní asistentku, která je vždy tam, kam nevidomí rodiče nedohlédnou. Paní Eva může navštěvovat kurz obsluhy digitální zvětšovací lupy v hodnotě 10.000 korun, díky níž může i přes těžkou slabozrakost číst knížky. Těmto i dalším nevidomým jsme měli možnost usnadnit život především díky vám, našim dárcům. Pomáhejte s námi i nadále tvořit příběhy vybraných peněz.

Přispět můžete jednorázově jakoukoliv částkou do Sbírky Světluška, nebo třeba pomáhat každý měsíc.

 

Sbírka Posviť Světlušce

Rok 2020 ve Světlušce zamíchal kartami a výrazně omezil, či úplně znemožnil pořádání každoročních projektů, díky nimž finanční prostředky do Sbírky Světluška i na vlastní chod Světlušky získáváme. Zajistit pomoc nevidomým bez omezení budeme potřebovat i v roce 2021, který z důvodů pokračujících omezení plánujeme pořádně odstartovat až počátkem léta. Sbírka Posviť Světlušce nám tak pomáhá držet nohu na plynu a udržet v chodu naše grantové oddělení a také organizovat všechny plánované akce pro vás, naše dárce. Pomozte nám svítit i nadále.

Přispět můžete jednorázově jakoukoliv částkou, nebo třeba pomáhat každý měsíc

 

PLATBA PŘEVODEM
Kdykoliv po celý rok nám můžete zaslat příspěvek na konto Světlušky„DESET DEVÍTEK“ 9999999999/0100. Pamatujte, že i symbolický příspěvek se promění v konkrétní pomoc.

PLATBA ONLINE A KARTOU
Stejně, jako jste zvyklí on-line platit na eshopech, i zde si můžete vybrat bezpečnou platbu kartou, rychlým převodem nebo přes PayU. Stačí kliknout ZDE.

DÁRCOVSKÁ SMS
Na číslo 87 777 nám kdykoliv můžete zaslat jednorázovou DMS za 30, 60, 90, nebo 190 Kč, dle vybrané varianty ve tvaru DMS SVETLUSKA 30, DMS SVETLUSKA 60DMS SVETLUSKA 90 nebo DMS SVETLUSKA 190. Případně zašlete dlouhodobou DMS ve tvaru DMS TRV SVETLUSKA 30, DMS TRV SVETLUSKA 60DMS TRV SVETLUSKA 90 nebo DMS TRV SVETLUSKA 190 . Vybraná částka se vám automaticky strhne jednou měsíčně.

Trvalou DMSku můžete kdykoliv ukončit! Pro ukončení zašlete STOP SVETLUSKA na číslo 87 777. Více informací na www.darcovskasms.cz.

PLATBA POMOCÍ QR KÓDU
Přihlaste se přes smartbanking ke svému účtu a zvolte možnost platby QR kódem. Po načtení kódu se Vám vygeneruje platební příkaz ve výši 300 Kč, který pak odešlete na sbírkový účet Světlušky. Výši částky můžete upravit.

QR platba Světluška.jpg

NÁKUP DÁRKOVÝCH PŘEDMĚTŮ V ESHOPU
Světluščí dárkové předměty si nyní můžete zakoupit celoročně v našem eshopu a příležitostně pak na akcích Světlušky a malých benefičních akcích po celém Česku. Nákupem dárkového předmětu nám umožňujete dělat naši práci, tedy transparentně a účelně rozdělovat nadační příspěvky ze sbírky Světluška.

DAR ZE ZÁVĚTI NA DOBROČINNÉ ÚČELY
Jednou z možností, jak podpořit činnost Světlušky a pomoci tak těžce zrakově postiženým, je dar ze závěti. Sepsáním poslední vůle můžete přesně určit, jak bude naloženo s vaším majetkem. Zabezpečíte tak své blízké, předejdete sporům v rodině, ulehčíte rozhodování svým blízkým a třeba i malým darem  můžete podpořit dobrou věc.
Celý majetek nebo jeho část můžete darovat na dobročinné účely třemi způsoby, závětí, dědickou smlouvou či odkazem. Nejjistěji ochrání Vaši poslední vůli závěť sepsaná ve formě notářského zápisu. Notář Vám jednak zaručí splnění zákonných podmínek, tedy platnost závěti, a současně poradí s výběrem vhodného způsobu darování. Seznam všech notářů působících v ČR naleznete zde.
Pokud uvažujete o tom, že do své polední vůle zahrnete i Světlušku, kontaktujte nás, prosím, poradíme Vám, jak dále postupovat. Podrobné informace o darování ze závěti na dobročinné účely naleznete i na stránce Jak darovat.

POTVRZENÍ O DARU PRO DAŇOVÉ ÚČELY

Všem dárcům, na které máme kontakt, posíláme potvrzení o daru automaticky v řádném termínu. Dárci, kteří Světlušce přispěli bankovním převodem a nemáme na ně tím pádem emailový či jiný kontakt, mohou potvrzení o daru vyžádat vyplněním jednoduchého formuláře na webu https://darce.svetluska.net/potvrzeni.

Fórum dárců, které spravuje všechny dárcovské DMS, které k nám doputují na pomoc zrakově postiženým, zjednodušilo v roce 2023 zaslání potvrzení o daru. To si lze nyní snadno stáhnout a vyplnit formulář přímo na webu www.darcovskasms.cz/potvrzeni


Pomáhat lze i jinak než penězi...
Světluška by nebyla tím, čím je, kdyby nebylo vás, kamarádů, přátel, známých, bývalých kolegů, studentů, kteří nám pomáháte jako dobrovolníci na akcích Světlušky. Nejčastěji hledáme dobrovolníky na Noční běhy pro Světlušku, do prodejního stánku na Vánoce pro Světlušku nebo jako traséry a průvodce pro naše nevidomé kolegy, kavárníky, sportovce. Když nám napíšete na svetluska@rozhlas.cz a my si vás přidáme do databáze dobrovolníků.

Děkujeme všem, kteří pomáhají s námi, za jejich laskavou pomoc.

Pravidla ochrany osobních údajů Nadačního fondu Českého rozhlasu jsou k nahlédnutí zde.